A modern művészet és irodalom eredete

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
A modern művészet és irodalom eredete
1 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Hauser Arnold
A modern művészet és irodalom eredete
A manierizmus fejlődése
a reneszánsz válsága óta
antik (Gondolat Könyvkiadó), 1980
519 o.+ 212 o. képmelléklet
vászon kötés, jó állapotú
borító széle picit sérült
1500.-
Részletek
Hauser Arnold életművének kiadása keretében A művészettörténet filozófiája című kötet után a magyar olvasóközönség most a szerző nagyszabású monográfiáját kapja kézbe a manierizmus átfogó történetérő. A művészet és irodalom társadalomtörténetén kívül talán ez a világhírű magyar származású művészetszociológus legnagyobb visszhangot kiváltó műve,mely első, 1964-es német nyelvű kiadása óta szinte valamennyi európai nyelven több kiadásban is megjelent, s a témának mindmáig elismerten legteljesebb feldolgozása.
A mű első részében a szerző a manierizmus fogalmának körülhatárolására tesz kísérletet, a manierizmust egy meghatározott történelmi kor termékének tartja. A reneszánsz és a barokk határán álló, alapvetően antiklasszikus művészeti irányzatként jellemzi, amelyben kiteljesedik a harmonikusnak tartott reneszánszban már benne rejlő válság.
A mű második része a manierizmus irodalmának és képzőművészetének részletes és virtuóz leírását tartalmazza, rendkívül árnyalt és találó jellemzésekkel és elemzésekkel.
A kötetet egyedülálló és igen gazdag képanyag teszi teljessé.
Adatok
Cikkszám
634574
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!