Aldous Huxley - Szép új világ

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Aldous Huxley - Szép új világ
állapot
ÚJ
ISBN
9789632667935
3 490 Ft
2 967 Ft
Kezdete: 2021.09.07   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

2540-ben a Boldogságra való puszta törekvés immár kevés, ha már a holtig tartó ifjúság elidegeníthetetlen joga is mindenkinek megadatott. Ki bánja, ha közben a Szabadság és Egyenlőség hiú eszméi s megannyi más kacat - művészet, hit - mind oda kerültek, ahová valók: a történelem szemétdombjára! Mert aki mást, többet akar - Istent, költészetet, jóságot, szabadságot, a magány csendjét vagy épp a bűn katarzisát -, nem akar mást, mint a boldogtalanságot.
Az efféle Vadembernek nincs helye a Világellenőrök jóindulatú bölcsességgel kormányzott világállamában. Jobban teszi hát, ha a földgolyó egy távoli zugába húzódva a sötét múlt kínjaival sanyargatja magát: ínséggel, betegséggel, hideggel, forrósággal, szenvedéssel és gyilkos szenvedéllyel. Netán egy Shakespeare nevű, rég halott bajkeverő összegyűjtött műveinek forgatásával. Vagy Huxley olvasásával - mondjuk, egy Szép új világ című könyvvel.

A kultikus brit szerző, Aldous Huxley látnoki erejű könyve minden egyes eltelt évvel aktuálisabbá és dermesztőbbé válik; 21. századi mindennapjainkat egyre kevesebb választja el az egyáltalán nem szép, de valóban új világtól

Adatok
szerző
Aldous Huxley
cím
Szép új világ
kiadó
Cartaphilus Kiadó
kiadási év
2021
oldalszám
317
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
9789632667935
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!