Alex Chionetti - A Tayos-barlangok rejtélyei

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Alex Chionetti - A Tayos-barlangok rejtélyei
állapot
ÚJ
ISBN
9786156115058
6 500 Ft
5 850 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 59 Ft
Részletek
Az ecuadori Tayos-barlangrendszer és az annak mélyén csillogó kincsek ellentmondásos expedícióinak részletes vizsgálata.

Az 1960-as, ’70-es évek expedícióinak rekonstruálása, beleértve a mormon egyház kutatását az elveszett lemezek után, Stanley Hall Neil Armstronggal közösen megtett útját és a fémkönyvtár, az aranykönyvek, rézlemezek és egy kristályszarkofág megpillantását.

Tartalmaz fotókat a szerző saját veszedelmes útjairól a Tayos-barlangokban.

Megvizsgálja a kapcsolatokat Atlantisszal, az ősi űrhajósokkal, az üreges Föld elmélettel és annak a járatrendszernek a lehetőségével, ami a Sziklás-hegységtől Patagóniáig nyúlik.

A Cuevas de los Tayos egy barlangrendszer az ecuadori Amazonas-esőerdőben. Nevét a tayos zsírfecskékről kapta, amik benne élnek – ezekhez a barlangokhoz számtalan titok kapcsolódik: a megmagyarázhatatlan építészeti részletektől az állítólagos átkokon és kincseken keresztül a suár bennszülöttekkel való veszedelmes találkozásokig, akik a barlangokat szent helynek tartják.

Több mint 30 évnyi kutatómunkájának anyagát, illetve saját tayos-barlangi felfedezéseinek eredményeit megosztva Alex Chionetti megvizsgálja a hellyel és az oda merészkedő felfedezőkkel kapcsolatos legendákat és rejtélyeket. Részletesen értekezik a Tayos-barlangrendszer felfedezéséről, ami egy magyar felfedező, Moricz „Juan” János nevéhez fűződik az 1960-as években, beleértve Moricz nyilatkozatát az aranykönyvekből álló fémkönyvtár megtalálásáról. Vizsgálja a suárok szájhagyományát, azt, hogy miként lehet a térség az inka kultúra és El Dorado legendájának esetleges bölcsője. A szerző beszámol saját veszedelmes expedícióiról is, amiket a Tayos-barlangokba tett, s a barlangász Julio Goyén Aguadóval készített, kiadatlan interjúk alapján rekonstruálja az 1960-as, ’70-es években lezajlott felfedezőutakat, leleplezi a mormon egyház kutatását az elveszett lemezek után, a brit hadsereg látogatását, a festmények, aranyszobrok és aranycsontvázak, rézlemezek és egy kristályszarkofág megpillantását – olyan kincsekét, amikhez hasonlót a Crespi-gyűjteményben találtak. A szerző részleteket közöl Stanley Hall 1976-os, gyanús felfedezőútjáról is, amin az űrhajós Neil Armstrong is részt vett.

A Tayos-kincsek mögött álló elveszett civilizációkat kutatva Chionetti megvizsgálja a lehetséges kapcsolatokat Atlantisszal, az idegenekkel, az ősi űrhajósokkal és az üreges Föld elmélettel; a barlang kapcsolatait hermetikus társaságokkal; azokat az állításokat, miszerint a járatrendszer több ezer mérföldre nyúlik mindkét amerikai kontinens alatt a Sziklás-hegységtől Patagóniáig. Elbeszél egy valódi kalandot, ami vadabb, mint egy Indiana Jones történet, bemutatja, hogy az ősi múlt számos felfedezésre váró titkot tartogat.

Alex Chionetti díjnyertes újságíró, felfedező, filmes. Konzultáns producere volt számos Ősi idegenek évadnak, dokumentumfilmjeit a Fox, az NBC, az A&E, a History Channel és más nemzetközi csatornák is vetítik. Két elveszett andoki város felfedezője, a Felfedezők Klubjának tagja, a New Jersey-i Matawanban él.
Adatok
szerző
Alex Chionetti
cím
A Tayos-barlangok rejtélyei
alcím
Az elveszett civilizációk titkai az Andok és az Amazonas találkozásánál - Javier Sierra előszavával
kiadó
Angyali Menedék
kiadási év
2020
oldalszám
290
kötés
kemény kötés
Cikkszám
238998
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!