Kis Csaba - Amerikai Egyesült Államok

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Kis Csaba - Amerikai Egyesült Államok
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
700 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft

Részletek
A Panoráma nagyúti könyvek már régen túllépték földrészünk határait. Ebben a gazdag, egyre táguló programban helyet kapott az Amerikai Egyesült Államokat ismertető kötet is.
Nem újság számunkra, hogy az USA a kapitalista államok vezető országa, erről különben az olvasó mind a történeti, mind a gazdasági életről szóló fejezetben megfelelő tájékoztatást kap. A mű újdonsága, hogy magyar nyelven először írja le az Amerikai Egyesült Államok európányi kiterjedésű területét olyan részletességgel, hogy számos eddig félig ismert jelenség érthetővé válik számukra. A kalauz mind az ötven államba elvezet. A metropolisok ismertetése, a látnivalók bősége, sokasága miatt bővebb, de útikönyvünk nem nagyváros-centrikus, sok száz amerikai kisvárosba is betérünk, bejárjuk az amerikai élet összes ünnepi és hétköznapi színtereit. Utunk során felkeressük az összes jelentős természetvédelmi parkokat.
A szerző – a neves újságíró – hitelesen és színesen eleveníti meg a könyv lapjain az Amerikai Egyesült Államokat. Az északi Nagy-tavak menti hideg télről olvasva megborzongunk és képzeletben fürdőruhát öltünk, amikor szakavatott idegenvezetőnk Floridában üveg fenekű csónakra invitál, hogy onnan figyeljük az átlátszó tenger szubtrópusi világát. Élvezetes és érzékletes leírások során nyújtjuk át tehát az olvasónak.
Adatok
szerző
Kis Csaba
cím
Amerikai Egyesült Államok
kiadó
Panoráma
kiadási év
1976
oldalszám
753 + 48 térképmelléklet
kötés
vászon kötés védőborítóval
megjegyzés
védőborító kopottas
sorozatcím
Panoráma Útikönyvek
Cikkszám
318591
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!