Andrew P. Morrison - A szégyenkezés

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Andrew P. Morrison - A szégyenkezés
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-9258-00-8
960 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

"Korunk a szégyen kultúrája" - vallja a témát egyedülálló részletességgel feldolgozó könyv írója, A. P. Morrison pszichiáter, egyetemi tanár.
Az egyre növekvő igények komoly kihívások elé állítják az emberi kapcsolatokat, melyeknek csak ritkán tudunk eleget tenni.
Vannak, akiket mindez arra késztet, hogy átgondolják a világról alkotott képüket, de jóval többen vannak olyanok, akik számára elviselhetetlen szenvedést okoz a kudarc, a meg nem felelés miatt érzett bűntudat, mely a szégyen melegágya.
A. P. Morrison számos esetleírás elemzésével tárja fel a szégyenérzet okait, nylít és álcázott megnyilvánulási formáit, következményeit és a kínzó jelenségtől való megszabadulás lehetőségeit pszichiáter és pszichoanalitikus, a Harvard Egyetem és a Rochesteri Egyetem Orvosi Karának elvégzése óta a Massachussets állambeli Cambridge-ben praktizál, a Harvard Orvosi Egyetemen, a Bostoni és a Maccachussets-i Pszichológiai Intézetben tanít.
Jelen kötetét megelőzően publikált A szégyenérzet, az önimádat fonákja című klasszikus tanulmánya az amerikai Pszichoterápiai Könyvklub listavezető kiadványa volt.

Adatok
szerző
Andrew P. Morrison
cím
A szégyenkezés
alcím
EQ - Okok, tünetek, gyógymódok
kiadó
Fiesta-Saxum Kft.
kiadási év
2000
oldalszám
255
kötés
kemény kötés védőborítóval
megjegyzés
borító széle picit gyűrődött
Cikkszám
165605
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!