Anne Moir - David Jessel - Női agy-férfiész

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
 Anne Moir - David Jessel  - Női agy-férfiész
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9635473265
1 240 Ft
A vásárlás után járó pontok: 12 Ft
Részletek

A férfiak mások, mint a nők. A két nem csak abban egyforma, hogy ugyanahhoz a fajhoz, az emberhez tartozik. Biológiai és tudományos értelemben is téved vagy hazudik, aki azt állítja, hogy a férfi és a nő egyforma képességekkel, készségekkel és magatartásformákkal rendelkezik.
A férfiak és a nők azért különböznek, mert agyuk jellege is különbözik. Az életműködések és az érzelmek e fő szabályozószerve a férfiaknál másképpen szerveződött, mint a nőknél. Mivel pedig agyuk más módon dolgozza fel az információkat, mást tartanak fontosnak, és másként is viselkednek.
A nemek különbözőségének kutatása az elmúlt évtizedben rohamléptekkel haladt előre. Az orvosok, a biológusok, a pszichológusok egész sereg tényt tártak fel, amelyekből már kirajzolódik a kép - és ez a kép a két nem megdöbbentően nagyfokú eltéréséről árulkodik.
Férfi és nő boldogabban élne, ha mindkettő tudomásul venné, hogy különbözik a másiktól. Akkor mindannyian a nemek különbözőségének kettős pillérére építhetnénk életünket, s végre felhagyhatnánk annak hiábavaló bizonygatásával, hogy férfi és nő egyformának teremtetett. Férfi és nő különbözik, és ezen semmiféle utópisztikus képzelődés nem változtathat.

Adatok
szerző
Anne Moir - David Jesse
cím
Női agy-férfiész
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
2001
oldalszám
245
kötés
kemény kötés
sorozatcím
Tudományos Kaleidoszkóp
Cikkszám
873938
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!