Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg - Székely-magyar rovásírással

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Antoine de Saint-Exupéry - A kis herceg - Székely-magyar rovásírással
állapot
ÚJ
ISBN
9786158072113
2 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek

A rovás íráscsalád az eurázsiai íráskultúra része, amely több ezer éven keresztül szoros kapcsolatban és kölcsönhatásban volt az ókori civilizációk írásműveltségével. A Kárpát-medence Kelet-Európa, és Közép-Ázsia különböző népeit egykoron összekötő rovás íráscsalád egyetlen - de bizonyíthatóan folyamatos használatban maradt - tagja a „székely-magyar rovás”, amely így a teljes rovásműveltség történelmi örököse. Az egész emberiség egyetemes kulturális örökségének a része, ugyanakkor eredeti magyar szellemi kincs is, hiszen a magyar nyelv és műveltség minden elemével (hagyományok, művészetek, hitvilág, stb.) szerves egységet alkot.

Fontos része a nemzet szellemi erőforrásainak, ezért nemcsak az ismerete, védelme és megőrzése, hanem legfőképp a mindennapi használata és fejlesztése kiemelt fontosságú össztársadalmi feladat.

  • Antoine Marie Jean-Baptiste Roger de Saint-Exupéry (Lyon, 1900. június 29. – Marseilles, 1944. július 31.) francia író, esszéista és pilóta, aki a második világháborúban vesztette életét.


Ez a világhírű, megrendítően szép meséje évtizedek óta tanít generációkat a tisztaság, a szépség és az emberség erejére. A gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szólóan a ma már klasszikusnak számító francia író remekműve.

A történet úgy indul, mint minden Antoine de Saint Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik.

Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában, egy kisfiú egy másik bolygóról. S vele együtt feltündököl egy másik világ is, amelynek embersége, tisztasága, szépsége sajnos már csak a költészetben létezik.

EXUPÉRY úgy beszéli el a kis hercege történetét - a maga icipici bolygóján -, hogy mindannyian fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, és szívünkbe zárjuk az EMBERSÉGÉBEN NAGY KIS HERCEGET.

  • „A Kis Herceg - Székely-Magyar Rovásírással” című ezen kiadványt a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánljuk, hogy minél többen a szívünkbe zárjuk az emberségében valóban nagy KIS HERCEGET.
Adatok
szerző
Antoine de Saint-Exupéry
cím
A kis herceg - Székely-magyar rovásírással
kiadó
Rovás Alapítvány
kiadási év
2019
oldalszám
125
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9786158072113
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!