Babucs Zoltán - A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Babucs Zoltán - A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma
állapot
ÚJ
ISBN
9786155592102
5 990 Ft
5 091 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 51 Ft
Részletek

Babucs Zoltán (Jászberény, 1974) hadtörténész-muzeológus tősgyökeres jászkun család sarja. A budapesti HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum tudományos munkatársaként dolgozott - kisebb megszakításokkal - közel két évtizedig, 2017 óta a Magyar Hírlap (polgári közéleti napilap) lapszerkesztőjeként tevékenykedik.
Szakterülete: a második világháborús Magyar Királyi Honvédség, az 1848/49. évi magyar függetlenségi háború honvédseregének története, a jászkunok és a székelyek katonáskodása.
Az isteni gondviselés, a magyar politikai és katonai vezetés céltudatossága, valamint a kedvező külpolitikai konstelláció révén született meg az első bécsi döntés 1938. november 2-án, miáltal a trianoni igazságtalanság egy része nyert jóvátételt, és a magyar Szent Korona fennhatósága alá tért vissza a Felvidék és Kárpátalja déli része. Nyolcvan évvel ezelőtt, amikor Csehszlovákia először tűnt el a térképről, 1939. március 15-18. között honvédeink fegyverrel vették vissza Kárpátalja északi és keleti részét. E kötet az országgyarapítás nyitányát mutatja be, a hadtörténeti események ismertetésén túl beppillantást enged a honvédek és a felszabadult magyarság gondolataiba, érzéseibe, nem csupán visszaemlékezés részletek közlésével, hanem felvidéki, kárpátaljai és anyaországi családok, gyűjtők féltve őrzött fotólbumaiból előkerült ezer fényképfelvétel segítségével, amelyek hűen ábrázolják a "magyar feltámadás hajnalhasadását".

Adatok
szerző
Babucs Zoltán
cím
A Felvidék és Kárpátalja hazatérésének emlékalbuma
kiadó
Heraldika Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
320
kötés
kemény kötés
Cikkszám
738661_
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!