Bächer Iván - Intőkönyv

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Bächer Iván -  Intőkönyv
1 480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

"De azért meglepetések érték.
Például, amikor először járult a dobogóra helyezett tanári asztalnál trónoló Nusi néni elé, aki egy hatalmas pofonnal engedte visszaútjára el. Vagy amikor először térdelt tíz percen át ugyanezen dobogó vasalt szegélyén. Nusi néni egyébként szerette a változatosságot, néha vonalzóval dolgozott, ilyenkor a kinyújtott és összeszorított ujjaknak kellett a körmöst viselnie...
Általánosságban előrebocsátható: több évtizedes iskolai pályafutása alatt Jenő közelről tanulmányozhatta, mint lesz a poroszos, tekintélyelvű, ám hatékony iskola szépen fokozatosan nyugati típusú, liberális és egyben hatástalan intézménnyé, amelyben elébb a nevelés tűnik el teljesen, majd megszűnik a tanítás is. Olyan iskolában kezdte, amelyben a tanár verte a gyereket, és olyanban végezte, amelyben a gyerek verte a tanárt."
Így veszi kezdetét Gold Jenő szocializációja. Kilépése az otthon óvó melegéből a nagyvilágba. De körmös ide, körmös oda, az ifjú Gold mindenek dacára egy életre elkötelezett híve marad mindenféle gyermek- és tanintézménynek. Olyannyira, hogy még tanárnak is felcsap egy időre.

Adatok
szerző
Bächer Iván
cím
Intőkönyv
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó
kiadási év
2008
állapot
antikvár könyv, szép állapotú
oldalszám
230
kötés
kemény kötés védőborítóval
ISBN
9789632541112
Cikkszám
600097
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!