Bajtala István, Marczinek László, Pető Mária - Római tál

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Bajtala István, Marczinek László, Pető Mária - Római tál
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9632324528
850 Ft
A vásárlás után járó pontok: 9 Ft
Adatok
szerző
Bajtala István, Marczinek László, Pető Mária
cím
Római tál
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év
1987
oldalszám
111
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9632324528
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Tartalom

Római tálak Pannóniában (dr. Pető Mária)

7

Római konyha, római szakácsművészet

7

Vendéglátó rómaiak

8

Római étkezési szokások

9

Vendégfogadók és kocsmák

10

Bevásárlás a forumokon

19

A római parasztok ételei

22

Furcsaságok a római birodalom népeinek konyháján

32

A római szakács

34

Tanácsok a helyes táplálkozáshoz

35

Mielőtt főzni kezdenénk ....(Bajtala István - Marczinek László)

37

Mi a teendő a zöldségekkel?

37

A zöldségek felaprítása

37

Mi a teendő a húsokkal?

39

Csontozás

39

Csontozás után

39

Miből mi készüljön?

41

A tűzhely előtt (Bajtala István - Marczinek László)

42

Ezek az alapműveletek

42

Ezt is illik tudni!

43

Hogyan kell használni a cserépedényt? (Bajtala István - Marczinek László)

46

Köretek

47

Zöldségköretek

48

Angolos zöldségköretek

49

Franciás zöldségköretek

50

Lengyeles főzelékek

50

Rizsköretek és puliszka

51

Tésztaköretek

52

Gyümölcsköretek

54

Halételek

55

Ételek marhahúsból

59

Ételek borjúhúsból

67

Ételek sertéshúsból

71

Ételek bárány és ürühúsból

80

Ételek baromfihúsból

84

Vadételek

94

Ami a vadételekhez nélkülözhetetlen

95

Lássuk a "medvét"!

96

Hús helyett

106

Böngésző

108

Az antik szerzőkön kívül felhasznált fontosabb irodalom

108

A szövegben előforduló ókori mértékegységek

108

Receptek ábécében

109