Balogh Sándor - Magyar citerás antológia I. - könyv + CD

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Balogh Sándor - Magyar citerás antológia I. - könyv + CD
4 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Részletek

Lejegyzések, énekes változatok

Ez a kötet a hagyományos citerajáték egy szeletét mutatja be helyszíni hangfelvételekről lejegyzett dallamokon keresztül. A felvételek 1959 és 1988 között készültek, olyan neves népzenekutatók és gyűjtők közreműködésével, mint Manga János, Olsvai Imre, Sárosi Bálint, Kallós Zoltán, Rajeczky Benjamin, Tari Lujza, Andrásfalvy Bertalan, Martin György és Pesovár Ferenc. Kiadványunk legtöbb lejegyzése az Alföldről és a Dél-Dunántúlról való, de ezek mellett fellelhetők kalotaszegi, gyimesi, gömöri és észak-magyarországi citerások ritkán hallható, különleges dallamai is.

A gyűjtések nagy része még a pávaköri mozgalom elterjedése előtti időkből való, vagyis e citerások még apáról-fiúra hagyományozódva szerezték hangszeres tudásukat. Az eddig publikált citerás dallamoknak köszönhetően a hagyományos citeramuzsika legjelesebbjeinek dallamai, különleges játéktechnikái mára megjelentek a fiatal zenészek repertoárjában, és közismertté váltak az eredeti citerazene iránt érdeklődők körében is.

Mint gyakorló citeratanár fontosnak tartom, hogy az eredeti felvétel mellett a kottaanyag is segítse a tanulni vágyókat. A kotta és hangfelvétel együttes használatával válhat csak teljessé a kép egy-egy régi felvétel tanulmányozásakor.


Balogh Sándor

Adatok
szerző
Balogh Sándor
cím
Magyar citerás antológia I
alcím
Lejegyzések, énekes változatok
kiadó
Crossfade Kiadó, Nagykovácsi
kiadási év
2014
állapot
ÚJ
oldalszám
124
kötés
puha kötés
ISBN
ISMN: 9790801659941
kiegészítő információk
A könyv 45 fotót és 63 számozott kottát tartalmaz
Cikkszám
982403
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!