Barbara Erskine - A Tűz Leányai

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Barbara Erskine - A Tűz Leányai
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789633705193
2 480 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek

Kétezer évvel ezelőtt a rómaiak megszállják Britanniát, és a hercegnő, aki az egyik legbefolyásosabb törzs, a Briganti Szövetség trónjának várományosa, azzal szembesül, hogy a félelmetes ellenség egyre közelebb kerül népéhez. Cartimandua világát a kezdetektől a viszály és a szerelem, a bosszú és a megtorlás uralja.
A történet másik szála napjainkban játszódik: Viv Lloyd Rees Edingburgh-ben élő történész elmélyed a kelta királynőt övező mítoszok kutatásában. A témáról könyvet is írt, történetünk idején pedig éppen az ifjú királynő életének dramatizálásán fáradozik Pat Hebden színésznő segítségével.
Cartimandua életében egyik váratlan fordulat követi a másikat, miközben egy tragédia következtében teljesen új irányt vesz az élete. A fiatal királynőnek félelmetes ellenfelei vannak, többek közt Venutios, gyermekkori társa, és Medb, az asszony, akinek féltékenysége nem csupán boldogságát, de életét is veszélyezteti.
Viv tanszékének vezetője, Hugh Graham, állandóan beosztottja nyomában van, miközben a fiatal tanárnőnek meg kell küzdenie a Cartimandua-látomással és az egyre erősödő hittel, hogy a királynő valós történelmi alak volt. A lidércnyomás még félelmetesebbé válik, amikor Viv birtokába kerül egy kelta korabeli megátkozott melltű. Patet és Hugh-t egyszerre rántja magával a szenvedély és a féltékenység, a keserű rivalizálás és a mindent elsöprő szerelem. A múlt eközben átfedésbe kerül a jelennel, és a végzetes trió kénytelen szembenézni az életüket fenyegető veszéllyel.

"Barbara Erskine könyveinek ereje az írónő hihetetlen hangulat- és feszültségteremtő stílusában rejlik."
Elizabeth Buchan, Sunday Times

Adatok
szerző
Barbara Erskine
cím
A Tűz Leányai
kiadó
Alexandra Kiadó
kiadási év
2007
oldalszám
639
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
9789633705193
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!