Biczó Tamás - Budapest egykor és ma

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Biczó Tamás -  Budapest egykor és ma
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9632430263
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Fővárosunk a közelmúltban ünnepelte születésnapjának századik évfordulóját. Egy évszázada egyesült a három közel ezeréves múltú város: Óbuda, Buda és Pest. Mit tudunk róla? Mennyire ismerjük mi, a város lakói, országunk népe, mennyire ismerik az ide hazajárók s az ide látogató idegenek?
Sokan és sokat írtak Budapestről: történeti munkák, ismeretterjesztő művek, útikönyvek, folyóiratok, tájékoztató kiadványok, térképek segítenek megismeréséhez. A Budapesttel foglalkozó szakirodalmat azonban nem mindenki ismeri, az időszakos ismertetők kis terjedelmük miatt pedig nem tartalmazhatnak minden olyan tudnivalót, melyet Budapestről megjegyezni érdemes. Megírtam és megrajzoltam képekkel, panoráma-térképvázlatokkal mindazt (vagy csupán azt) ami mindnyájunk számára emlékezetessé, tanulságossá teheti fővárosunk múltját: azt, amit az évszázadok pusztításai meghagytak, múltunk féltve őrzött emlékeit és az újabb keletű őrzött emlékeit és az újabb keletű látnivalókat, legújabb létesítményeinket.
Felhívom olvasóim szíves figyelmét arra, hogy a szöveg közti és a térképeken piros színű mindaz, ami ma is látható és sötétszürkék az elpusztult épületek, megszűnt helynevek. Szeretném remélni, hogy könyvemmel hozzájárulok fővárosunk múltjának és jelenének jobb megismeréséhez.

Adatok
szerző
Biczó Tamás
cím
Budapest egykor és ma
kiadó
Panoráma
kiadási év
1979
oldalszám
167
kötés
vászon kötés védőborítóval
megjegyzés
védőborító kopottas, könyvtári példány volt
kiegészítő információk
Számos térképpel, fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Cikkszám
9632430263
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!