Borvendég Zsuzsanna - A hálózat pénze - Magyarország kirablásának megszervezése

-15%
ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Borvendég Zsuzsanna - A hálózat pénze - Magyarország kirablásának megszervezése
3 490 Ft
2 967 Ft
Kezdete: 2020.11.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 59 Ft
Részletek

Informális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, hogy a tőke érdeke éppen mit követel. Az Egyesült Államokból érkező pénzekből kapitalista üzletemberek építik a Szovjetunió totális diktatúráját, üzemeltetik a vörös polip csápjait, amelyek azonnal rátelepszenek a kulturális élet és a gazdaság ütőerére.

Nácik és tegnapi üldözöttjeik kötnek szövetséget azért, hogy a lezáruló vasfüggönyön keresztül biztosíthassák a vadkapitalista tőke áramlását. Háborús bűnösök múltját vonják jótékony homályba, hogy erkölcsi gát nélkül üzletelhessenek velük a hatalmukat antifasiszta jelszavakkal legitimáló kommunista erők.

Svájci központból magyarországi kereskedők irányítják a nyugati baloldali mozgalmak fellazító tevékenységét, és kialakítják a hidegháború megosztottságához illeszkedő sajátos külkereskedelmi formákat, amelyek segítségével lerabolják a megszállás alatt sínylődő ország szerény gazdaságát.

Mindez nem fikció, hanem az elmúlt évszázad megrázó, rideg valósága. Levéltári forrásokból, az amerikai és a magyarországi hírszerzés fennmaradt dokumentumaiból bontakozik ki az a kém- és gengszterfilmekbe illő rejtett hálózati működés, amelyben a huszadik század két ordas diktatúrájának funkcionáriusai a nyugati hatalmakkal együttműködve építették ki a világtörténelem talán legsötétebb és legelvtelenebb érdekszövetségét.

Adatok
szerző
Borvendég Zsuzsanna
cím
A hálózat pénze
alcím
Magyarország kirablásának megszervezése
kiadó
Kárpátia Stúdió Kft.
kiadási év
2020
állapot
ÚJ
oldalszám
212
kötés
kemény kötés
ISBN
9786155374531
Cikkszám
799368
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!