Brigitte Riebe - Az éjszaka kapui

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Brigitte Riebe - Az éjszaka kapui
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9789636431549
1 780 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

A középkor Európája válságban van, éhínségek, háborúk, járványok sújtják, miközben Kölnben két kamasz fiú, Johannes, egy flamand származású, tehetős kereskedő kisebbik fia és Esra, egy rabbi rokona örök barátságot fogad egymásnak. Ám a megbonthatatlannak hitt szövetség szertefoszlik, mikor mindketten a félárva, jószívű Annába, egy fogadó felszolgálójába lesznek szerelmesek.
A történelem és a várost pusztító pestis formálja életüket. Ezt a kamaszkori barátságot, majd a szerelmi háromszöget a szerteágazó regény szálai, szerzetesek és gazdag patríciusok, zsidók és városbeli mesteremberek, polgárok és koldusok kavargó forgataga öleli körül. Hogyan alakulhat hármójuk sorsa azok után, hogy a fanatizált tömeg Szent Bertalan éjszakáján a gettót a földdel teszi egyenlővé?

Brigitte Riebe széles tablót fest a 14. századi Kölnről és a korabeli életről, a rettenetes ragályról, amely a legnagyobb pusztítást az emberi lelkekben végzi. Izgalmas regénye rögzíti azt a pillanatot, amikor a törékeny egyensúly felborul, és zaklatott, új korszak veszi kezdetét

Adatok
szerző
Brigitte Riebe
cím
Az éjszaka kapui
kiadó
General Press Kiadó
kiadási év
2010
oldalszám
478
kötés
kemény kötés
Cikkszám
635628
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!