Marton Gyula - Búcsú a tengerektől

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Marton Gyula - Búcsú a tengerektől
4 200 Ft
3 570 Ft
Kezdete: 2019.07.21   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 42 Ft
Részletek
1999 szeptember 16.-án huszonhat magyar tengerész várta az alexi kikötőben az arab személyzetet, amelynek át kellett adniuk az M/S "Bem" óceánjárót. A motoros "tulajdonosa", Bánffy Lehel, a Hungaro-Liner Tengerhajózási Vállalat vezérigazgatója az utolsók között adta el az egykor szebb napokat látott áruszállító hajót. A hajó parancsnoka Müller Kornél volt. Az elegáns, ősz férfi erre az alkalomra a tiszti díszegyenruháját öltötte magára. A személyzet többi tagja is egyenruhába öltözött. A tengerészek hangulata gyászos volt. Akkor már látni lehetett, hogy vége van a magyar tengerhajózásnak. Az elek videokamerájával még egyszer végigjárta a hajót. Felvételt készített a fontosabb helyekről, megörökítette a hajó utolsó magyar személyzetét, és "riportot" készített a barbá-val. Emlék az utókornak! Müller a tiszti szalonba hívatta a teljes személyzetet. Rövidke beszédben megköszönte a helytállásukat és mindenkivel kezet rázott. Aztán együtt elénekelték a magyar Himnuszt. Többen elsírták magukat.
Megérkezett az arab személyzet. Meglehetősen szedett-vedett banda volt. A parancsnok, egy sötét bőrű kopasz kis emberke, mocskos fehér egyenruhában, mezítlábán gumipapuccsal. Nem érdekelte a leltár. Mindent aláírt, amit Müller eléje tett, így az átadás-átvétel egy bő félóra alatt lezajlott.
A bérelt busz, egy magyar gyártmányú, leharcolt Ikarus, ott állt a rakparton. Az vitte a magyarokat a kairói repülőtérre. Korán érkeztek. A reményvesztett csapatnak bőven volt ideje, hogy a tranzitban leigya magát.
Adatok
szerző
Marton Gyula
cím
Búcsú a tengerektől
kiadó
Kairosz Kiadó
kiadási év
2013
állapot
ÚJ
oldalszám
447
kötés
puha kötés
ISBN
9789636625009
Cikkszám
400500
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!