Bács Gyula - Bulgária

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Bács Gyula - Bulgária
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Bács Gyula
Bulgária
Panoráma Útikönyvek
antik (Panoráma), 1972
430 o.,+ 31 o. térképmelléklet
vászon kötés védőborítóval, jó állapotú
védőborító picit kopottas
Részletek
Kiadónk negyedízben mutatja be a teljesség igényével a látnivalókban gazdag Bulgáriát. Az ország idegenforgalmi vonzereje nemcsak a tengerpart, a finom fövenyű Aranyhomok és Napospart környéke, a sajátos hangulatú főváros, Szófia vagy a – különösen a művészet szerelmesei részéről – nagy látogatottságnak örvendő Rilai kolostor. Nagy érdeklődésre tarthat számot más festői bolgár város is, mint Tarnovo, Plodliv vagy a bizánci templomairól híres, tengerparti Neszebar.
Érdekességükkel ragadnak meg a hegyek között megbúvó nagyszerű kolostorok (Bacskovo, Trojan), amelyeket a magyar turisták általában még nem olyan szép számmal keresnek fel, mint a közismerten vonzó, pihentető bolgár tengerpartot vagy Szófiát.
Könyvünk általános része képet nyújt az ország földrajzáról, történelmi és kulturális múltjáról, és külön fejezetet szentel a sajátos bolgár konyhának. Legnagyobb, tulajdonképpeni útikalauz-részében sorra veszi az ország tájait, bemutatja egész Bulgáriát. Az egyes városokat, kolostorokat sétaszerűen bejárva elvezeti a turistát az összes érdekes látnivalókhoz, amelyekhez bőséges kommentárokat fűzve, a szó legjobb értelmében megtanítja az utast „látni”.
A könyv befejező fejezetében tájékoztatást kap az utas a szállásról, az étkezésről és más hasznos, gyakorlati tudnivalókról; túrajavaslat segíti az autóst: végül a kis útiszótár segít leküzdeni a nyelvi nehézségeket.
Gazdag a kötet képanyaga: több mint 200 képen villannak fel a szép bolgár tájak, városok. A tájékozódást számos térkép is segíti.
Adatok
Cikkszám
764140
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!