Buru György - Víziaknák, torpedók

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Buru György - Víziaknák, torpedók
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9633263719
600 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

A történelemben sok évszázadnak kellett eltelnie addig, amíg az emberiség a technika fejlődése és a felfedezések arányában birtokába vette a tengereket és az óceánokat. E közben először a kereskedelmi és halászflották születtek meg.
A végtelennek tűnő vízfelületek ősidőktől fogva a vetélkedés, a fegyveres küzdelem színterei is voltak, ami viszont a hadihajókat, a hadiflottákat hívta életre. A tengeri kereskedelem kiszélesedésével, továbbá a hosszú távú hajózásra alkalmas hajók megjelenésével a tengereken olyan célok tűntek fel, amelyeknek a megsemmisítése elengedhetetlenné vált azok számára, akik a tengerek feletti uralmat a maguk számára akarták biztosítani. Idők folyamán a kereskedelmi hajóutak ellenőrzése erős flottákat, haditengerészeti támaszpontokat hoztak létre. A XIX. század derekától a tengerek és az óceánok feletti uralom a háború egyik alapvető tényezőjévé vált, és megnövekedett a tengeri ütközetek száma.
A hajózás és a haditechnikai eszközök fejlődése fej-fej mellett haladt. A katonai szakemberek még egy évszázaddal ezelőtt is elképzelhetetlennek tartottak volna sok olyan harci eszközt, amelyekkel a háborús felek ma szárazon és vízen egymásra törhetnek. A korszerű hadviselés a technika minden vívmányát a szolgálatába állította. Ennek során hozták létre az ellenség hajóját közvetlen harcérintkezés nélkül is pusztítani képes víziaknákat, torpedókat.
A tengeri harcokra oly nagy hatást gyakorló víziaknákkal, torpedókkal, vízibombákkal kapcsolatban joggal merülhet fel több kérdés. Milyen a szerkezeti felépítésük, elrendezésük, hogyan alkalmazzák, hogyan működnek, lehet-e védekezni ellenük? Eddig milyen típusokat kísérleteztek ki, hol tart ma a fejlesztésük, mit is "tudnak" ezek a fegyverek?
A továbbiakban ezekre - és még sok más izgalmas - kérdésre igyekszünk választ adni.

Adatok
szerző
Buru György
cím
Víziaknák, torpedók
kiadó
Zrínyi Katonai Könyv- és Lapkiadó
oldalszám
72
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító kopottas
sorozatcím
Haditechnika fiataloknak
kiegészítő információk
Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal.
Cikkszám
9633263719
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!