Carl Gustav Jung - Mandala - Képek a tudattalanból

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
9 db
Carl Gustav Jung - Mandala - Képek a tudattalanból
állapot
ÚJ
ISBN
9789635299799
3 990 Ft
3 391 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 34 Ft
Részletek

C. G. Jung, a pszichológia egyik legkiemelkedőbb alakja a mandalákat a lélektan szemszögéből vizsgálta. Kötetünk az e tárgykörbe tartozó írásait gyűjti egybe, valamint a bemutatott képsorozatokon keresztül közelebbről megismerteti az olvasót a mandalák szimbolikájával, úgy, ahogyan azt a világhírű pszichiáter, pszichológus értelmezte a tudomány számára.

A szanszkrit mandala szó általános jelentése: kör, korong. Évezredek óta használják meditációs technikákhoz és gyógyító hatású gyakorlatokhoz. Nem csoda tehát, hogy a modern kor gyógyászatára is hatással van.

"Meggyőződtem róla, hogy mandalákat mindenkor és mindenütt rajzoltak, festettek, kőbe véstek és építettek, egyszóval a mandala már réges-rég létezett, amikor pácienseim felfedezték maguknak..."

"Az a tény, hogy az efféle képek adott esetben számottevő terápiás hatással vannak alkotóikra, empirikus módon igazolást nyert. Emellett érthető is, hiszen a mandalák gyakran igen merész kísérleteket tesznek látszólag kibékíthetetlen ellentétek egybevetésére-egyesítésére és reménytelenül nagynak tűnő szakadékok áthidalására. Rendszerint már az ebbe az irányba tett próbálkozás is gyógyító hatású..."

Ez a maga nemében különleges gyűjtemény mind a szakmai szemmel látó pszichológusok, mind a mandalák misztikus világa iránt érdeklődők számára értékes és hiánypótló alkotás.

Adatok
szerző
Carl Gustav Jung
cím
Mandala
alcím
Képek a tudattalanból
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
159
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789635299799
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!