Charmaine Yabsley, Amanda Cross - Varázslatos italok

Nincs raktáron
Charmaine Yabsley, Amanda Cross - Varázslatos italok
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-369-000-5
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

Ugye milyen eszményi lenne, ha mindennap egészségesnek és energikusnak éreznénk magunkat? Vajon hány nap mondhatjuk el magunkról, hogy jobban nem is lehetnénk? Általában egy kicsit fáradtak vagyunk, épp kezdünk belekeveredni egy náthába, nehezen alszunk a stressz miatt, vagy általánosságban ki vagyunk merülve. Noha csakis a tökéletes egészséggel szabadna megelégednünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy e tüneteket normálisnak fogadjuk el. Bizony, nem elég valahogy átvészelni a napot - életünk minden pillanatát teljességében kell megélnünk, minden új helyzetet életkedvvel és érdeklődéssel kel! fogadnunk. A Varázslatos italok azoknak készült, akik eltökélték, hogy egészséges életet akarnak élni; akik ma, tökéletes egészségben szeretnének gondoskodni jövőjükről.
Hogyan segíthetnek a friss gyümölcs- és zöldséglevek?
Mindannyian tudjuk, naponta legalább ötször kellene gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanunk, hogy valóban egészségesek legyünk. A mai rohanó életmód következtében - a túlzott stressz és környezetünk szennyezettségé mellett - többnyire csak futtában kapunk be valamit. Az ételre nem testünk értékes tüzelőanyagaként tekintünk - az étkezés csak egy újabb, naponta elvégzendő cselekvéssé válik. Ha testünk autó lenne, a legjobb minőségű üzemanyagot töltenénk bele, és rendszeresen ellenőriznénk, hogy van-e benne elegendő olaj és víz, ugye? Sokan több figyelmet szentelnek autójuknak, mint saját testüknek, amely aztán azt az „üzemanyagot" kapja, amelyik legkönnyebben és azonnal megszerezhető.

 

Egészséges és élettel teli italok - naponta egy pohár a frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevekből megad minden vitamint és ásványi anyagot, amely egészségünk megőrzéséhez szükséges.

- 60 tápláló ital betegségek szerint csoportosítva
- Gyorsan és könnyen elkészíthető receptek - mindegyik maga az életerő és az egészség!
- Minden recept részletesen elemzi az adott ital vitamin-, ásványianyag- és kalóriatartalmát.

Adatok
szerző
Charmaine Yabsley, Amanda Cross
cím
Varázslatos italok
kiadó
Alexandra Kiadó
kiadási év
2005
oldalszám
143
kötés
puha kötés
kiegészítő információk
Színes fényképekkel illusztrálva.
Cikkszám
609123
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

Tartalom

Bevezetés 6
Frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek •
Egészségünk érdekében • A gyümölcsprések
használata • Anyag-előkészítés • Alapanyagok •
Méregtelenítsünk! • A legfontosabb vitaminok •
Mikor mit?

Receptek 28
Általános egészség 30
Ez a fejezet olyan recepteket tartalmaz, amelyek elkészítésével betegségeket előzhetünk meg, és gyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatot. Az itt szereplő italok a belső elválasztású mirigyekre, a húgy- és ivarszervekre, a nyirok- és az immunrendszerre, a légző- és emésztőszervekre, az idegrendszerre, a vérkeringésre és a csontokra hatnak.

Testi-lelki egyensúly 96
Ezek az italok kívül-belül megszépítik az embert; bőségesen ellátnak azokkal a vitaminokkal, amelyektől bőrünk, hajunk és körmünk egyaránt ragyogni fog.

Immunerősítők 106
E fejezetben olyan italokat találunk, amelyek erősítik immunrendszerünket, energiával és életerővel töltenek el minket, így segítséget nyújtanak a betegségek megelőzésében.

Ebéd helyett 114
Ezeknek az italoknak különösen akkor látjuk hasznát, ha rohanó életmódunk mellett nem mindig jut idő a főzésre, hiszen alkalmanként tökéletesen helyettesre hetik a főétkezést.

Méregtelenítés 118
Ha az itt szereplő turmixokat fogyasztjuk, megszabadítjuk testünket a méreganyagoktól, és bőségesen hozzájuthatunk az éltető vitaminokhoz.

Testsúlyproblémák 124
Ezek az italok akkor segítenek, ha felesleges kilóinktól szeretnénk megszabadulni, netán súlyunkat akarjuk gyarapítani. Fogyókúránkat érdemes méregtelenítő kúrával kezdeni. Ha egy betegség után próbáljuk visszanyerni súlyunkat, akkor ebben a fejezetben megtalálhatjuk azokat az italokat is, amelyek egy kiegyensúlyozott étrend kiegészítőjeként segítségünkre lesznek.

Gyerekeknek 132
Az itt felsorolt italokat gyermekünk élvezettel fogja fogyasztani, emellett minden szükséges vitaminhoz is hozzájut.

Szójegyzék 140
Tárgymutató 142
Köszönetnyilvánítás 144