Colin Garratt - Mozdonyenciklopédia

Nincs raktáron
Colin Garratt - Mozdonyenciklopédia
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-9471-49-6
4 500 Ft
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Részletek

Az ipari forradalom jegyében megszületett vasút máig lenyűgöz bennünket, úgy is mint a műszaki fejlődés időtálló jelképe, úgy is mint kiváló szállítóeszköz.
A Mozdonyenciklopédia a vasút történetének két évszázadát követi végig, a gőzvontatás hajnalától korunk nagy sebességű expresszvonatáig.
A könyv három korszakra bontva tárgyalja a mozdonyok fejlődését, minden típusnál kiemelve a pontos és hiteles műszaki adatokat és egyéb jellemzőket. A vasút születése című fejezet a vasút korai fejlődési korszakát tárgyalja a kezdetektől 1900-ig. Bemutatja a klasszikus brit mozdonyokat és a korai észak-amerikai,európai és más híres, úttörő jellegű mozdonyokat , emellett részletesen szól a nyomtávháborúról. Az Aranykor 1900-1950 című fejezet a vasút, fénykorát írja le, azt az időszakot, amelyben a távolsági közlekedés főként síneken zajlott le. A korszak jelentősebb mozdonyai - mint például az amerikai Mikadók, Shay típusú és tolatómozdonyok, a korai kanadai tehervonati mozdonyok, az európai hegyi vasutak, vagy India és Dél-Amerika kiváló gőzmozdonyai - a világ minden táján gőzmeghajtással üzemeltek, és némelyikük mind a mai napig szolgálatban van. A harmadik fejezet 1950-től napjainkig vizsgálja a gőzvontatást felváltó dízel, illetve villamos mozdonyokat. Bemutatja, miként váltak egyeduralkodóvá a modern teher- és személyszállító mozdonyok. Napjaink mozdonyfejlesztésének legújabb darabjait olyan kiváló vonatok képviselik, mint az európai eurostar vagy a japán Shinkansen. A Mozdonyenciklopédia tág teret szentel a városon belüli közlekedésnek is, ezért a villamosok, metróhálózatok, városi vonatok érdekes és látványos példáit is bemutatja. A több mint 700 fényképpel és művészi illusztrációval gazdagított Mozdonyenciklopédiának ott a helye a technikatörténet és a művelődéstörténet híveinek könyvtárában.

Adatok
szerző
Colin Garratt
cím
Mozdonyenciklopédia
alcím
A világ legendás mozdonyainak legteljesebb kézikönyve
kiadó
Athenaeum 2000 Kiadó
kiadási év
2004
oldalszám
256
kötés
kemény kötés védőborítóval
megjegyzés
védőborító sarkán pici sérülés
kiegészítő információk
Színes fotókkal illusztrált.
Cikkszám
940270
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A vasút születése 7
Az aranykor 1900-1950 57
1950-től napjainkig 129
Szakkifejezések 250
Mutató 252