Cs. Nagy Lajos - Helyesírási munkafüzet a 3. évfolyam számára - 70 változatos feladat a helyesírási ismeretek gyakorlásához

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Cs. Nagy Lajos - Helyesírási munkafüzet a 3. évfolyam számára - 70 változatos feladat a helyesírási ismeretek gyakorlásához
állapot
ÚJ
ISBN
9789634093374
RRP: 1 490 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 341 Ft
A vásárlás után járó pontok: 13 Ft
Részletek

Helyesírási munkafüzetünk a 3. évfolyamon tanított igéhez, főnévhez és melléknévhez kapcsolódó helyesírási ismeretek gyakorlásához kíván segítséget adni. Az egyes szófajokon belül hangjelölési, toldalékolási, mondatalkotási, nyelvhelyességi feladatok sorakoznak. Mindhárom szófaj fejezete a j hang jelölésével zárul. Mindezeket követik az összetett feladatok, melyek helyes megoldásához egyszerre több szempontra is figyelnie kell a tanulónak. A diákok szóbeli és írásbeli kifejezőkészségét majd 70 feladat fejleszti, melyek között helyet kaptak a következők:

 

mondatok szavakra tagolása,
rövid párbeszéd szereplők szerinti tagolása, eljátszása,
közismert jelzőtáblák jelentésének megfejtése,
beszélői szándékok felismerése, kifejezése,
egyszerűbb fogalmak értelmezése,
szó- és mondatkiegészítő gyakorlatok,
mondatalkotási és másolási feladatok,
találós kérdések megfejtése,
népi mondókák,
nyelvtörők elsajátítása stb.


A feladatok egyéni és iskolai munkára is alkalmasak, a kiadvány végén található megoldások az önellenőrzést segítik. A munkafüzetben helyenként a feladatokhoz rajzos illusztrációk is kapcsolódnak.

A kiadvány összeállítója Cs. Nagy Lajos, a magyar helyesírás egyik szakértője, számos népszerű gyakorlókönyv szerzője. A TINTA Könyvkiadónál eddig megjelent munkafüzetei: A tulajdonnevek helyesírása, Egybeírás és különírás munkafüzet, Hangjelölési munkafüzet, Szóalaktani elemzések, Szófajtani és szószerkezeti elemzések, Mondattani elemzések, J vagy Ly?

Adatok
szerző
Cs. Nagy Lajos
cím
Helyesírási munkafüzet a 3. évfolyam számára
alcím
70 változatos feladat a helyesírási ismeretek gyakorlásához
kiadó
Tinta Könyvkiadó
kiadási év
2022
oldalszám
48
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789634093374
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!