Czárán Eszter - Világnak Virága - A nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig

Nincs raktáron
Czárán Eszter - Világnak Virága - A nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig
állapot
ÚJ
ISBN
9789634609117
RRP: 7 500 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 6 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 70 FtRészletek

Isten a világba rendet teremtett. Az esztendő a legkerekebb időegység, s a természet körforgása az évszakok változásaiban nyilvánul meg: tavasszal megújulunk, nyáron erőt gyűjtünk, ősszel elmerengünk, télen várjuk a megújulást, a fény (Jézus) megszületését. Ezt a rendet a Nap járása idézi elő, s ez határozza meg az ember életét és munkáját is. A sorozat négy kötete ezt az éves körforgást követi, minden napra kínálva szellemi táplálékot az olvasónak. Megismerve a természet járását, mi magunk is ehhez tudjuk igazítani életünk ritmusát. a tavaszi újulásban, a nyári gazdagságban, az őszi érettségben s a téli nyugalomban.

A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain.

Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is.

Nyár

A nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig - a Rák, Oroszlán és a Szűz hava. A nyár a bőség időszaka, a természet is gazdagon nyújtja gyümölcseit. Nekünk is példát kell mutatnunk embertársainknak az önfeláldozó szeretet gyakorlásában.

Adatok
szerző
Czárán Eszter
cím
Világnak Virága
alcím
A nyári napfordulótól az őszi napéjegyenlőségig
kiadó
Szerzői kiadás
kiadási év
2006
oldalszám
376
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789634609117
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!