David Christian - A nagy történelem

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
David Christian - A nagy történelem
állapot
ÚJ
ISBN
9789632521329
5 990 Ft
5 391 Ft
Kezdete: 2021.06.17   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Részletek

A legtöbb történész az idő apró szeletét vizsgálja. Milyen lenne, ha áttekintenénk a mindenség egész történetét az ősrobbanástól napjainkig – sőt azon túl is? Miként módosulna az univerzumról, a Földről és a világban elfoglalt helyünkről alkotott képünk, ha az idő egészében tekintenénk rá?
Ezekre a kérdésekre kereste a választ David Christian, amikor megalkotta a Nagy Történelem fogalmát, a múlt és a jövő szemléletének merőben új megközelítését. Ebben a könyvben nyomon követi az elmúlt 13,8 milliárd év történetét, és feltárja, miként tették lehetővé a megfelelő körülmények, nyolc küszöb átlépésével a komplexitás új formáinak felbukkanását a Földtől a Homo sapiensig és a földműveléstől a fosszilis tüzelőanyagokig. Ez utóbbi, óriási horderejű innováció hatalmas energiabőséget nyújtott, amely rendkívül előnyösnek bizonyult az emberiség számára, miközben azzal fenyeget, hogy szétzilál mindent, amit eddig létrehoztunk.
Christian világossá teszi, hogy ezek a rejtett szálak, amelyek mindent mindennel összekötnek, a Föld létrejöttétől a kollektív értelem megjelenéséig és az atomháború kitöréséig. A tárgyát tekintve átfogó, előadásmódjában pedig borzongató könyv bemutatja, mi mindent tudhatunk meg, ha az életet egyetemes léptékben szemléljük.

Adatok
szerző
David Christian
cím
A nagy történelem
alcím
A világegyetem és benne elfoglalt helyünk története
kiadó
Akkord Kiadó
kiadási év
2019
oldalszám
383
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
9789632521329
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!