Douglas Abrams, Desmond Tutu, Őszentsége a Dalai Láma - Az öröm könyve - Tartós boldogság egy változó világban

Nincs raktáron
Douglas Abrams, Desmond Tutu, Őszentsége a Dalai Láma - Az öröm könyve - Tartós boldogság egy változó világban
ISBN
9789632277776
Részletek

Korunk két fontos spirituális vezetője osztja meg velünk e kötetben nehezen szerzett bölcsességét arról, hogyan őrizhetjük meg az örömet életünkben a sorscsapások ellenére.

A két Nobel-békedíjas vezető egy hetet töltött együtt Dharamszalában a dalai láma 80. születésnapja alkalmából, hogy beszélgessenek egy olyan témáról, amely mindkettőjük számára nagyon fontos: az örömről.

A könyv úgy épül fel, mint egy háromemeletes születésnapi torta. Az emeletek: a dalai láma és az érsek történetei és tanításai az örömről; a boldogságkutatás legújabb tudományos felfedezései; valamint a napi gyakorlatok, amelyek egyensúlyban tartják a két vezető érzelmi és spirituális életét. Mind a dalai lámát, mind Tutu érseket számos nehézség tette próbára az életben, ennek a könyvnek az oldalain pedig beszámolnak személyes küzdelmeikről és megújulásukról. Most, hogy már mindketten az emberélet vége felé járnak, különösen fontos számukra, hogy mindenkihez eljuttassák az üzenetet: csak úgy lelhetünk rá az örömre, ha örömet szerzünk másoknak.
A történelmi jelentőségű hét során a két jó barát saját példáján keresztül mutatta meg, hogyan formálható át együttérzéssel és szeretettel az öröm tünékeny érzelemből tartós létállapottá, mely nemcsak személyes életünket, de szűkebb és tágabb környezetünk, sőt az egész emberiség életét megváltoztathatja..

Adatok
szerző
Douglas Abrams, Desmond Tutu, Őszentsége a Dalai Láma
cím
Az öröm könyve
alcím
Tartós boldogság egy változó világban
kiadó
Helikon Kiadó
kiadási év
2016
oldalszám
320
kötés
kemény kötés
Cikkszám
565992
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!