Dr. Csiszár Vilmos - Nagyüzemi tejkezelés

ÚJDONSÁG
Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Dr. Csiszár Vilmos - Nagyüzemi tejkezelés
900 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Adatok
szerző
Dr. Csiszár Vilmos
cím
Nagyüzemi tejkezelés
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év
1967
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
203
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító kopottas, sérült
kiegészítő információk
64 ábrával illusztrálva.
Cikkszám
993052
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Előszó 5
Általános rész
A tejkezelés fejlődése és jelenlegi helyzete 7
A mezőgazdasági tejkezelő üzemek 11
A mezőgazdasági tejkezelő üzemek feladatai 11
A központi major munkája és a mezőgazdasági tejkezelő üzemek 16
A tejkezelő üzem fogalma 18
A tejkezelő üzemek tervezése 19
A tejkezelő üzem helye 19
A technológia tervezése 27
A tejkezelő üzem épülete és berendezése 29
A tejkezelés vonala 33
A mezőgazdasági tejkezelő üzemek típusai 37
Technológiai rész
A mezőgazdasági tejkezelő üzemek gépei 43
Tejüzemi hűtőgépek 43
Fölözőgépek vagy tejszeparátorok 57
A tejhevítők 63
A tejkezelő üzemek higiéniája 63
A tejkezelő üzemi technológi iránti követelmények 63
A tejkezelő üzem személyi higiénéje 66
A mezőgazdasági tejkezelés köz- és állategészségügyi kihatásai 69
A mezőgazdasági tejkezelő üzemek napi feladatai 71
A tej kisüzemi kezelése 72
A tej nagyüzemi kezelése 85
A tej szállítása 100
A tejeskannák 105
A tejkezelő műveletek bakteriológiai ellenőrzése 107
A tejkezelő üzem gépeinek, eszközeinek tisztítása, csírátlanítása 111
A tisztítás és csírátlanítás fogalma, tiszító és fertőtlenítő szerek 111
A tiszítás és csírátlanítás gyakorlata 116
A tejgazdaság és a tejkezelő üzem vize 119
A tejkezelő üzemi szennyvíz és kezelése 127
A minősített tej termelése és kezelése 132
A tej és tejtermékek vizsgálata 140
Mintavételi eljárások 140
A tej érzékszervi vizsgálata 143
A tej fajsúlyának meghatározása 144
A tej tisztaságának vizsgálata 145
A tej savfokának meghatározása 147
A tej frisseségének meghatározása (főzési próba) 147
Reduktáze-enzim próbák a tej hozzávetőleges zsírtartalmának meghatározása 147
A tej zsírtartalmának meghatározása 150
A tejszín zsírtartalmának meghatározása 151
Üzemszervezési rész
A mezőgazdasági tejkezelés üzemszervezési vonatkozásairól 153
Négy különböző adottságú nagyüzemi tejház tejkezelésének összehasonlítása üzemszervezési szempontból 156
A munkaidő felhasználása a tejházban 177
Számítások egy hektoliter tej tejházi kezelésének élőmunkaköltségeiről a megfigyelt tejházakban a jelenlegi technológia és munkamódszer mellett 194
Következtetések 199