Dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel - A fiatalság titka - A telomer-hatás

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
14 db
Dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel - A fiatalság titka - A telomer-hatás
3 990 Ft
3 392 Ft
Kezdete: 2020.01.26   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 68 Ft
Részletek

Mennyi idősnek nézel ki? Milyen idősnek érzed magad? Mit gondolsz, a korodhoz képest fiatalos a külsőd, vagy öregebbnek tűnsz az éveid számánál? Esetleg azt tapasztaltad, hogy az utóbbi években tested gyorsabban öregszik, mint korábban? Van rá magyarázat! Tudj meg többet a telomer-hatásról és lassítsd le az idő kerekét!

A telomereket úgy kell elképzelni, mint a cipőfűző végén lévő apró műanyag tokot. A DNS végén található szerkezet, védőburok, ami sejtosztódás közben a DNS-t védi. A kor előrehaladtával, illetve életmódunk következményeként ezek a telomerek megrövidülnek, végül eltűnnek, így sejtjeink pusztulásnak indulnak és testünk öregedni kezd.

Elizabeth Blackburn 2009-ben Nobel-díjat kapott a telomerek működésének megfejtéséért. Tudományos munkájának köszönhetően ma már tudjuk, hogy sokat tehetünk telomereink hosszának megőrzéséért, mi több, visszaállíthatjuk épségüket!

A kulcs a telomeráz névre hallgató enzim aktivizálása, ami arra hivatott, hogy folyamatosan építse, pótolja telomereink végét. Hogyan mozgósítsuk szervezetünkben ezt a rendkívül fontos enzimet? Mit tehetünk azért, hogy intenzív munkára bírjuk és elérjük, hogy az öregedést okozó rövid telomerek helyett a hosszúak kerüljenek túlsúlyba sejtjeinkben? A fiatalaság titka című könyv erre az égető kérdésre ad közérthető nyelvre átültetett tudományos választ.

 

Elizabeth Helen Blackburn ausztrál-amerikai molekuláris biológus. 2009-ben Carol W. Greiderrel és Jack W. Szostakkalmegosztva elnyerte a fiziológiai Nobel-díjat, mert felfedezte a kromoszómák végeit védő telomereket megújító telomeráz enzimet.

Adatok
szerző
Dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel
cím
A fiatalság titka
alcím
A telomer-hatás
kiadó
Édesvíz Kiadó
kiadási év
2018
állapot
ÚJ
oldalszám
443
kötés
kemény kötés
ISBN
9789635298167
Cikkszám
354030
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!