Dr. Gazdag László - Bor- és üdítőital-gyártás

Nincs raktáron
Dr. Gazdag László - Bor- és üdítőital-gyártás
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-231-368-2
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Adatok
szerző
Dr. Gazdag László
cím
Bor- és üdítőital-gyártás
kiadó
Mezőgazdasági Kiadó
kiadási év
1981
oldalszám
167
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító picit kopottas
sorozatcím
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
kiegészítő információk
Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Cikkszám
890648
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A borok harmozinálása 5
A borok házasítása 6
A házasítás célja 7
A bortörvény előírásai 7
A házasítás végrehajtása 8
A savtartalom szabályozása 10
A természetes savtartalom csökkentése 10
A savtartalom csökkentése szénsavas mésszel 11
A savtartalom szabályozása a biológiai almasavbomlás felhasználásával 14
A savtartalom emelése 16
A cukortartalom növelése 17
A bortörvény előírásai 17
A borok összhangja 19
Az alkoholtartalom megváltoztatása 21
A bortörvény előírásai 21
Szín- és ízjavítás 23
A borok tisztítása 27
A borok fejtése 28
Szeparálás 32
A borok derítése 36
A derítőanyagok hatása 37
A derítés módjai 43
Szűrés 47
A szűrés hatása 49
A szűrők kiválasztásának szempontjai 50
A borok stabilizálása 59
Melegkezelés 60
Hidegkezelés 61
Egyéb stabilizálóeljárások 65
A csemegeborok készítése 69
Tokaji borok 69
Tokaji szamorodni 70
Tokaji aszú 70
Tokaji eszencia 72
Tokaji máslás 73
Tokaji fordítás 74
Összeállított (típus-) csemegeborok 74
Külföldi csemegebor-különlegességek 78
Ürmösborok és fűszerezett borok 80