Dr. Nagy Balázs szerk. - Magyarország kalandos túraútvonalai

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Dr. Nagy Balázs szerk. - Magyarország kalandos túraútvonalai
állapot
ÚJ
ISBN
9789636357405
RRP: 5 999 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 5 099 Ft
A vásárlás után járó pontok: 51 Ft
Részletek

Egy túrán sosem vagyunk egyedül, még akkor sem, ha valóban egymagunk rójuk az utat - a környezetünkben megbújó élőlények ugyanis mindig elkísérnek bennünket. A rejtőzködő állatvilágot nem könnyű észrevenni, ám sokat segít, ha tudjuk, milyen élőhelyeken vezet keresztül utunk, és milyen jelekre kell odafigyelnünk, hogy - kis szerencsével - megpillanthassuk két- vagy éppen négylábú barátainkat. Túrázók nagykönyve sorozatunk tizedik kötete ezúttal ebben nyújt nekünk segítséget.

Négy különböző élőhelytípus szerint ismertetjük a vadakkal kecsegtető útvonalakat, és természetesen magukat a lakókat, nyomaikat, jeleiket is. Könyvünkben helyet kaptak az erdők, a síkságok, a vizek világa, illetve a ma már ember által érintett, településekkel tagolt, sűrűbben lakott, egykori vadon is. Élőhelytípusonként három, eltérő hosszúságú, terepadottságú, kifejezetten változatos túraútvonalon vezetnek végig bennünket a szerzők - gyalogosan, kerékpárral vagy éppen evezve. Egyvalami azonban mindegyikben közös: az állatles hatalmas izgalmakat tartogat!

Korábban megjelent köteteinkhez hasonlóan az útleírásokat gyakorlati információkkal egészítettük ki: minden túránál szerepel a távolság, a szintemelkedés, a bejáráshoz szükséges idő, a pontos útvonal, a nehézségi fok, a tervezéshez támpontot nyújtó áttekintő térkép, illetve a szerzők által készített képanyag - a megszokott minőségben. A dr. Patkó László vadbiológus által írt ismertetések pedig olyan természetjárásra hívnak, ahol minden apró részlet számít, ahol az élő környezet megfigyelése kerül a fókuszba.

Vár a vadon, keljünk útra, és ismerjük meg környezetünk rejtőzködő, de meglepően színes vadvilágát! Nyomozómunkára fel!

Adatok
szerző
Dr. Nagy Balázs szerk
cím
Magyarország kalandos túraútvonalai
alcím
Vadak keresése állatnyomokból és más jelekből
kiadó
I.P.C. Könyvek Kft.
kiadási év
2020
oldalszám
352
kötés
flexi
sorozatcím
Túrázók nagykönyve
Cikkszám
9789636357405
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!