Edmond Bordeaux Székely - Esszénus béke evangélium - első könyv

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Edmond Bordeaux Székely - Esszénus béke evangélium - első könyv
állapot
ÚJ
ISBN
9789638735140
RRP: 1 950 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 658 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft
Részletek

Nem mindennapi könyvet vehet most kezébe a kedves olvasó: egy közel 1800 éves írást, amely Jézus eredeti tanításait tartalmazza, amiből meglepő módon kiderül, hogy Jézus az ember testi egészségével is törődött, nemcsak a lelkével, bizonyára azon ősi bölcsességből kiindulva, miszerint ép testben ép lélek.
Az arámi nyelvű ősiratokat Professzor Edmond Bordeaux Székely először franciára fordította, miután a szöveget annak ószlávra fordított megfelelője is összehasonlította. A világszerte elismert író, filozófus, tanár, őstörténész, régész, nyelvész, pszichológus, etnográfus, orvos, természetbúvár, felfedező és világutazó humanista - vagyis modern polihisztor - protestáns székely apától és katolikus francia anyától származott.

 

Székely Sándor, Kolozsvár Unitárius püspökének, a kiváló költőnek unokája. Egyik utóda Kőrösi Csoma Sándornak, az erdélyi utazónak és nyelvésznek, aki több mint százötven éve összeállította a tibeti nyelv első nyelvtanát, az első Tibeti - Angol szótárt, és megírta páratlan művét, az Ázsiai Kutatásokat. Ő volt egy időben a Királyi Ázsia Társaság könyvtárosa Indiában. Dr. Székely a párizsi egyetemen szerezte meg doktorátusát, valamint más tudományos fokozatait Bécsben és Lipcsében. A Filozófia és Kísérleti Pszichológia professzora is volt a kolozsvári egyetemen. Elismert nyelvtudósa a szanszkrit, arámi, görög és latin nyelveknek, és beszélt tíz modern nyelvet is. 1928-ban a Nobel díjas Romain Rollanddal együtt alapította a nemzetközi Biogenikus Társaságot. Legjelentősebb fordításai: válogatott írások a Holt Tengeri Tekercsekből, és az "Esszénus Béke Evangélium" , (több millió fölötti példányszámban jelent meg több mint 30 nyelven) továbbá válogatott szövegek a Zend Avesztából, és az ősi Mexikó prekolumbiánus kódexeiből. Utolsó műve a A "Biogenikus Életmód Esszénus útja" nagy érdeklődést váltott ki világszerte. Több mint 80 könyvet publikált számos országban a filozófia és az ősi kultúrák témakörében. Az ő munkáját folytatja utóda, Norma Nilsson Bordeaux Székely irányításával a Nemzetközi Biogenikus Társaság.

Adatok
szerző
Edmond Bordeaux Székely
cím
Esszénus béke evangélium - első könyv
kiadó
Living Earth - Élő Föld
kiadási év
2013
oldalszám
73
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789638735140
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!