Edmond Bordeaux Székely - Esszénus béke evangélium - negyedik könyv

Raktáron
Raktárkészlet:
3 db
Edmond Bordeaux Székely - Esszénus béke evangélium - negyedik könyv
állapot
ÚJ
ISBN
9789638735171
RRP: 2 150 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 1 827 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

1928-ban történt, hogy Edmond Bordeaux Székely először francia nyelven publikálta Az Esszénus Béke Evangélium Első Könyv ősi kéziratának fordítását, amit a Vatikán Titkos Levéltárában talált, a határtalan türelem, a tévedhetetlen tudományosság, és a biztos ráérzés eredményeként. Ennek történetét mondja el, Az Esszénus Béke Evangélium Felfedezése című könyvében. Ennek az ősi kéziratnak az angol nyelvű változata1937-ben jelent meg, és az óta a kis könyvecske bejárta a világot. Számos nyelvre lefordították, és minden évben egyre több és több olvasót hódított meg, míg ez ideig (1981-ford.) egyedül csak az Egyesült Államokban, több mint egy millió példányban kelt el, minden kereskedelmi reklámozás nélkül. Majdnem ötven év telt el az első francia nyelvű fordítás után, míg a Második és Harmadik Könyv megjelent, és ezek úgyszintén az Esszénus irodalom klasszikusaivá váltak.
A Negyedik Könyv, A Választott Tanításai, meglepetésként fogja érni azokat az olvasókat, akik tudtak Dr. Székely 1979-ben bekövetkezett haláláról. Ha filológus, vagy tudós vagy régész lennék bizonyára, adhatnék valamilyen magyarázatot. De én cs az Ő hűséges famulus amanuensis-e vagyok, és azok a rendelkezések, amiket rám hagyott világosak és egyértelműek: "Két évvel a halálom után publikálni fogod Az Esszénus Béke Evangélium Negyedik Könyvét." Ez minden, és én most teljesítem az Ő kívánságát.
A Negyedik Könyv, A Választott Tanításai, egy másik töredékét képviseli annak a teljes kéziratnak, ami arámi nyelven található a Vatikán Titkos Levéltárában, és ó-szláv nyelven a Habsburg Királyi Levéltárban, (jelenleg az osztrák kormány tulajdona). A könyv kiadásának elhúzódását illetően, csak feltételezhetem, hogy Dr. Székely úgy akarta, hogy e kortalan igazságok élő realitása egyedülállóan megmutatkozzék anélkül, hogy akár a fordítás is elhomályosítaná. Azt mondja az első könyv 1937-es első londoni kiadásának előszavában, hogy "ezt a részt a többi előtt adtuk ki, mert ez az a rész, amire a szenvedő emberiségnek legnagyobb szüksége van manapság." Talán hasonlóképpen, a negyvennégy évvel későbbi nyugtalan világnak, éppen Az Esszénus Béke Evangélium e Negyedik Könyvére van szüksége.
Idézzük újra Dr. Székely szavait: "Nincs mit hozzátennünk ehhez a szöveghez. Önmagáért beszél. Az olvasó, aki e lapokat tanulmányozza, és összpontosítva követi, érezni fogja e mély igazságok örök életerejét, és hathatós bizonyítékát, amikre az emberiségnek jelenleg nagyobb szüksége van, mint ezelőtt valaha is."
"És az igazság majd tanúskodik önmagáért."

Adatok
szerző
Edmond Bordeaux Székely
cím
Esszénus béke evangélium - negyedik könyv
alcím
A kiválasztott tanításai
kiadó
Living Earth - Élő Föld
kiadási év
2015
oldalszám
63
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789638735171
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!