Elizabeth Kostova - A történész

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Elizabeth Kostova - A történész
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9630781514
5 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 52 Ft
Részletek

Egy fiatal lány egy régi könyvet és megsárgult levélcsomót talál egy késő este az apja könyvtárszobájában. A levelek egytől egyig a "Kedves és balszerencsés utódom!" megszólítással kezdődnek, és egy olyan világba taszítják a lányt, amelyről álmodni sem mert volna - egy valóságos labirintusba, ahol apja múltjának titka és anyja rejtélyes sorsa egyaránt a történelem mélyén megbúvó, elképzelhetetlen gonoszhoz kapcsolódik.
A levelek a legsötétebb hatalomhoz vezetnek, amelyet az emberiség valaha is ismert - és egy évszázadok óta tartó kutatáshoz, hogy e sötétség forrását megleljék és kioltsák. A kutatás tárgya Karóbahúzó Vlad, ez a középkori fejedelem, akinek uralkodása szolgált alapul a Drakula-legendához. Történészek nemzedékei tették kockára hírnevüket, józan eszüket, sőt életüket, hogy kiderítsék az igazságot a Karóbahúzóról. Most pedig egy fiatal lánynak kell döntenie, vállalja-e a ráeső részt a kutatásból - nyomdokába lépve apjának a vadászatban, amely majdnem az életébe került a férfinak évekkel azelőtt, amikor még kíváncsi ifjú tudós volt, amikor még élt a felesége is...
Mi köze a Drakula-legendának a modern világhoz? Lehetséges-e, hogy a mitikus Drakula valóban létezett - sőt tovább élt századokon át, a maga kifürkészhetetlen célját kergetve? A válasz ezekre a kérdésekre korokat és országhatárokat ível át, amint először az apa, azután a lánya bizonyítékok után nyomoz, poros amerikai könyvtáraktól Isztambulon és Budapesten át egészen Kelet-Európa mélyéig. A legkülönfélébb városokban, kolostorokban, archívumokban, levelekben és titkos beszélgetésekben kerekedik ki lassan Vlad Drakula sötét uralmának borzalmas valósága - meg egy időtlen szövetkezése, hogy a Karóbahúzó irtózatos művét életben tartsák.
Homályos jeleket és rejtett szövegeket elemezve, a középkori kolostori hagyományok szövetéből kódokat olvasva ki - és mindeközben az életére törő ismeretlen ellenségek elől bujkálva és menekülve - egy fiatal nő egyre közelebb kerül múltjának titkához és a leírhatatlan gonosszal való végső szembenézéshez. Elizabeth Kostova máris világhíressé vált első regénye egy hatalmas, szerteágazó kaland története, amelyben tény és fantázia, történelem és jelen ötvöződik szinte kibírhatatlan feszültséggel és izgalmakkal - felejthetetlen alkotás.
Elizabeth Kostova a Yale Egyetemen végzett, és a Michigani Egyetemen szerzett doktorátust, ahol készülő regényéért elnyerte a Hopwood irodalmi díjat.

Adatok
szerző
Elizabeth Kostova
cím
A történész
kiadó
Európa Könyvkiadó
kiadási év
2006
oldalszám
637
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789630781510
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!