Eric Chaline - Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet

Nincs raktáron
Eric Chaline - Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet
állapot
antikvár könyv, szép állapotú
ISBN
9789630976343
2 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 24 Ft
Részletek

Az ​állatok mindenütt jelen vannak a bennünket körülvevő világban. Az ember az elmúlt 20 ezer év során számos állatfajjal közeli kapcsolatot alakított ki, s ezáltal megváltozott mind ő maga, mind az állatok.
A hajdanvolt vadászból az ember pásztorrá és földművessé vált, óvta és védelmezte azokat az állatokat, melyeket korábban zsákmányul ejtett. Az állatok meghatározó szerepet játszottak az emberi történelem évezredei folyamán.
Az Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. A földművelésben és a kereskedelemben betöltött szerepükön túl az állatok számos más módon is gazdagították az emberi kultúrát és a történelmet. Egyes állatok – oroszlán, szkarabeusz, kobra, fehérnyakú rétisas – mind vallási, mind politikai szimbólumként megjelentek az emberi közösségekben. A tudomány és az orvoslás fejlődéséhez évszázadokon át állatkísérletek járultak hozzá. Állatok nélkül fajunk múltja és jövője elképzelhetetlen.

Adatok
szerző
Eric Chaline
cím
Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet
kiadó
Kossuth Kiadó
kiadási év
2014
oldalszám
223
kötés
kemény kötés
Cikkszám
651217
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!