F. William Engdahl - A pénz istenei

-10%
Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
F. William Engdahl - A pénz istenei
állapot
ÚJ
ISBN
9786156115003
5 999 Ft
5 399 Ft
Kezdete: 2021.04.24   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Részletek

Lovas István:”A Princeton Egyetemen és a Stockholmi Egyetemen végzett William Engdahlnál minden bizonnyal nincs szerző, akit jobban gyűlöl és akitől jobban tart a fősodratú nyugati sajtó és a vezető politikusok. A stratégiai kockázati tanácsadó több, elsősorban kőolaj szerepéről és a geopolitikáról írt könyve bizonyult profetikusnak. Ő az, aki nem hímezve-hámozva „háttérhatalmakról” ír, hanem mindig pontosan megnevezi, kikről van szó. Ezt teszi most is!”

Ez nem egy szokványos pénzügyi könyv.

Jelen kötetünk bemutatja az amerikai hadsereg, a Wall Street-i bankok és a mindenkori amerikai kormány pénzügyi eszközeinek bensőséges kapcsolatát, mely során a Brit Birodalom bukása után a legnagyobb és leghatalmasabb globális birodalmat hozták létre. Az USA legnagyobb álma vált valóra, mikor is az 1800-as évektől minden lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy egy új és még könyörtelenebb szuperhatalmat hozzanak létre.

A könyvből megtudhatja:
• hogyan hajtottak végre 1913-ban a Wall Street-i bankárok államcsínyt, amely során egy magánszövetséget hoztak létre az I. Világháború finanszírozására és annak kirobbantására?
• miért működik magáncégként az USA jegybankja, miért hozták létre és kik üzemeltetik a FED-et?
• mire és kik használják valójában az aranyat?
• hogyan emelkedett fel a Rockefeller család a nagy gazdasági világválság idején, és miként alakították Amerika - és azon keresztül Európa-sorsát a II. Világháborúban és azt követően?
• hogyan hirdették meg 1941-ben és pontosan mit takart az „Amerikai évszázad” forgatókönyve?
• milyen titkos terv alapján léptette be az Egyesült Államokat a II. Világháborúba a Külügyi Kapcsolatok Tanácsa?
• mi lett a sorsa a II. Világháború idején Európából az USA-ba vándorolt aranynak?
• hogyan befolyásolják napjainkban is Amerika leggazdagabb családjai a világpolitikai eseményeket?

Az amerikai dollár pénzügyi rendszere nem 1944-ben, a Bretton Woods-i konferencián született meg! 1945 augusztusának első napjaiban jött létre, amikor az USA ledobta az atombombákat Hirosimára és Nagasakira. Attól a pillanattól fogva a világnak nem volt kétsége, hogy ki lett az új szuperhatalom.

A könyv a pénzről szól, amely immár a befolyásolás eszköze, ami egy apró globális elit kezében összpontosul, akik szó szerint istennek tartják magukat: a pénz isteneinek.

Azonban ezek az „istenek” visszaéltek hatalmukkal, és szisztematikusan rabszolgaságba kényszerítették a fiktív dollárjaikon keresztül az egész emberiséget.

A szerző könyve a már megszokott aprólékossággal és bizonyítékok tömegével okoz a mai napig is fejfájást a Wall Street-i bankároknak.

Ezt a könyvet támadni lehet, de a tartalmát meghazudtolni lehetetlen.

Adatok
szerző
F. William Engdahl
cím
A pénz istenei
kiadó
Magyar Menedék Könyvesház
kiadási év
2020
oldalszám
532
kötés
kemény kötés
Cikkszám
591383
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!