Fábián Janka - Virágszál

Nincs raktáron
Fábián Janka - Virágszál
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
978-963-254-470-0
1 800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 18 Ft
Részletek

Az 1900-as évek fordulóján kezdődő sok színű, sok szálú történetben két nem mindennapi nő sorsa fonódik össze elválaszthatatlanul. Az első részben egy többszörös tragédiába torkolló szerelmi háromszög lezárásaként Urbán Flóra, a gazdag budai ügyvéd lánya kénytelen megszökni otthonról, és a Monarchia egy távoli szögletében világra hozni házasságon kívül fogant gyermekét, és új életet kezdeni a kicsivel.
A második rész főszereplője Virág Nelli, az árva lány, akit egy hideg, téli napon tesznek ki egy kolostor küszöbére. A lányt az apácák nevelik fel, és később ápolónőként dolgozik, amikor álmai "szőke hercege" képében váratlanul rátalál a szerelem. A fiú nevelőanyja, a keserű és bosszúálló Flóra azonban nem nézi jó szemmel, hogy Miklós szegény lányt akar feleségül venni, és intrikáival megakadályozza a fiatalok boldogságát. De Nelli nem adja fel, és a magára hagyott, megcsalt lánynak végül sikerül egyenesbe hoznia életét, pedig Flórának továbbra is legfőbb célja, hogy tönkretegye őt. Ám egy napon súlyos titokra derül fény az asszony múltjából, és ez mindannyiuk életét megváltoztatja...
A nagy sikerű Emma-trilógia és Az angyalos ház fiatal írónőjének fordulatos és megindító regényében a múlt századi Magyarország első évtizedei elevenednek meg a legfontosabb történelmi események és a korabeli hétköznapi élet apró történéseinek tükrében.

Adatok
szerző
Fábián Janka
cím
Virágszál
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó
kiadási év
2012
oldalszám
389
kötés
puha kötés
Cikkszám
615814
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom

PROLOGUS 7
ELSŐ RÉSZ
Első fejezet - Flóra 11
Második fejezet - Ilonka 57
Harmadik fejezet - Mihály 99
MÁSODIK RÉSZ
Negyedik fejezet - Miklós 153
Ötödik fejezet - Aladár 213
Hatodik fejezet - Nelli 268