Füst Milán - A feleségem története

Nincs raktáron
Füst Milán - A feleségem története
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
1 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

A feleségem története - melynek immár ötödik kiadását nyújtjuk át olvasóinknak - nemcsak a magyar irodalom kiemelkedő regénye. A mű európai hírnevet és rangot szerzett magának, tizennégy nyelvre fordították le, és valamennyi kritika megemlíti kivételes erényeit.
Miben rejlik Störr kapitány, a holland hajós történetének varázsa? A házasság, a szerelem, a féltékenység a világirodalom örök témái közé tartozik. Azt hihetnők, mindent megírtak már erről. A feleségem története mégis valami újat, ki nem mondottat és valamennyiünk által csak homályosan érzett igazságokat közöl a legnagyobb érzésről, mely embernek adatott.
Störr kapitány szerelemféltése, feleségével kapcsolatos aggodalmai, gyanakvásai a szoknyaügyekben járatlan férfi kálváriájának megannyi stációján vezetik végig az olvasót. Az emberi lelket ismerő író feltárja előttünk a szerelem titkait, a férfi és nő kapcsolatának soha meg nem oldható ellentmondásait, és eközben mintegy tudományos leírását adja a féltékenység kórtanának.
Hiszen mirólunk van szó.
Störr kapitány és felesége mi vagyunk: férfiak és nők, férjek és feleségek, szeretők és egymást csalók, a történet pedig nem más, mint annak a távolságnak a felmérése, mely bennünket mindig elválaszt egymástól, az az állandóan jelenvaló, reflexeinkbe és idegeinkbe beivódott idegenség, mely legboldogabb perceinkben is ott lappang közöttünk.
Mindaz, amit A feleségem történetéről mondunk és írunk, sajnos, ma már irodalomtörténet. Az alkotó eltávozott közülünk. A nagyszerű regény varázsa azonban múlhatatlan, az idők során egyre erősebb, egyre ragyogóbb.

Adatok
szerző
Füst Milán
cím
A feleségem története
kiadó
Magvető Könyvkiadó
kiadási év
1973
oldalszám
386
kötés
vászon kötés védőborítóval
Cikkszám
613853
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!