Fűszerek könyve

Nincs raktáron
Fűszerek könyve
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-8581-2-1
550 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Részlet a könyvből:
"Létfenntartásunk alapja az étkezés. Nem mindegy azonban, hogy ételeinket hogyan készítjük el. Egy-egy ország gazdasági és kulturális élete alapvetően megszabja lakóinak igényeit. Ma már ott tartunk, hogy hazai igényeink is jobban megnőttek, és mindjobban vágyunk a változatosan elkészített, ínyenc ételekre. A nemes aromájú bel- és külföldi fűszerekkel ezt könnyen el is érhetjük. Sokan azonban - különösen az ifjú generáció - nem ismeri azokat a fűszereket és konyhanövényeket, amelyekkel mindennapi életünket változatosabbá, ízletesebbé tehetjük. Igazuk van azoknak az élelmiszeripari szakembereknek, akik hangoztatják, hogy a fűszereknek milyen nagy a jelentőségük az egészséges élelmezésben, és elő is akarják segíteni a fűszerek széles körű használatát. De hozzájárultak a fűszerek mai reneszánszához a külföldi utazások, tapasztalatcserék, az áruválaszték bővítése, a divatos áramlatok is, amelyek jóvoltából megismerkedhetünk az orosz, angol, francia, konyhák ételeivel és receptjeivel. Így "feltámadtak" olyan fűszerek is, amelyek már a feledés homályába merültek, pedig anyáink konyhájában úgyszólván mindennaposak voltak. A ma emberének azonban a technika korában ismét fel kell fedeznie a jó, egészséges, ízletes ételek örömeit."

Adatok
cím
Fűszerek könyve
kiadó
Pallas Antikvárium
oldalszám
159
kötés
puha kötés
Cikkszám
373428
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Fűszerek könyve 3
A fűszerezés öröme 3
A fűszerekről általában 5
A fűszerek hatóanyagairól 9
A fűszerek vásárlása, tárolása, előkészítése 13
A fűszerek helyes adagolása 13
És elkészítése 16
Étel- italfűszereink 20
Részletes ismertetésük 20
Áfonya 22
Angelika 20
Angosztura 22
Ánizs 24
Babérlevél 25
Bazsalikom 27
Boróka 30
Bors 31
Borsikafű 33
Borsmenta 35
Cayenni bors 36
Citrom 37
Citromfű 39
Csillagánizs 40
Édes kömény 41
Fahéj 42
Fehér üröm 44
Fekete üröm 45
Fokhagyma 46
Galanga 48
Grape fruit 48
Gyömbér 49
Izsóp 51
Kakukkfű 52
Kálmos 60
Kapor 54
Kapri 56
Kardamomi 57
Kaszkarilla 59
Kömény 63
Komló 61
Koriander 61
Kurkuma 64
Lestyán 65
Majoránna 67
Metélőhagyma 69
Mustár 70
Narancshéj 72
Padlizsán 73
Paprika 75
Paradicsom 78
Pasztinák 80
Petrezselyem 81
Rebarbara 83
Retek 84
Római kömény 85
Rozmaring 86
Sáfrány 88
Sáfrányos szeklice 89
Szagosmüge 90
Szegfűbors 91
Szegfűszeg 93
Szerencsendió 94
Szurokfű 96
Tárkony 97
Torma 99
Turboly 100
Vanília 101
Vasfű 103
Vöröshagyma 104
Zeller 105
Zsálya 107
Fűszernövények házi tartósítása 109
Friss növények tárolása, vermelése 110
Szárítás 112
Sózás 114
Fokhagymasó 115
Paradicsomkrém 116
Sózott fűszerkeverék 115
Sózott zöldségkeverék 116
Vöröshagymasó 115
Zellersó 115
Savanyítás 117
Ecetes uborka 117
Paradicsompaprika ecetben 117
Vegyes zöldségfélék savanyítása 118
Hűtés, fagyasztás 119
Fűszerkeverékek 120
Borspotló fűszerkeverék 121
Borstartalmú fűszerkeverék 121
Chili-por 121
Curry édeskés 123
Curry enyhe 123
Curry erős 123
Curry-por (púder) 122
Finom növényi fűszerkeverékek 123
Fűszerkeverékek cukorkák ízesítéséhez 124
Fűszerkeverék forralt borhoz 124
Fűszerkeverék húskészítményekhez 125
Fűszerkeverék szárnyasokhoz 124
Fűszerkeverék uborka és paprika eltevéséhez 125
Grill fűszerkeverék 126
Hal-fűszerkeverék 127
Magyaros fűszerkeverék 127
Marhahús fűszerkeverék 127
Mártogató fűszerkeverék 128
Olasz (pizza) fűszerkeverék 128
Pástétom-fűszerkeverék 128
Szárnyas-fűszerkeverék 129
Vadhús-fűszerkeverék 129
Fűszeres növényi ecetek 131
Borecetek 132
Ízesített konyhai ecetek 134
Egyéb ecetek 134
Illatos ecet 134
Málnaecet 135
Mustárecet 135
Narancs- és citromecet 135
Tárkonyecet 134
Zellerecet 134
Likőrök, pálinkák 136
"Szegedi" ágyas pálinka 139
Áfonyalikőr 136
Angolkeserű 138
Benedictin likőr 136
Borsmentalikőr 136
Chartreuse likőr 136
Curacao likőr 137
Diólikőr 137
Gyomorkeserű 137
Kakaólikőr 138
Krampampulilikőr 138
Narancslikőr 138
Puncslikőr 139
Vanílialikőr 139
Gyümölcsborok, bólék, sörök 140
Áfonyabor 140
Csipkebogyóbor 140
Forralt bor 141
Komlósör 142
Narancsbólé 141
Szagosmügebólé 141
Ürmüsbor 140
Hűsítő italok, kávék 143
Fodormenta limonádé 143
Gyógykávé 143
Gyömbérkávé 143
Paradicsomlé 144
Fűszerkalauz 144
Mihez-mit? 145
Levesek 145
Főzelékek 147
Húsok 147
Mártások-szószok 148
Saláták 149
Tojásételek-omlettek 150
Vajas, sajtos ételek 150
Befőttek-kompótok 150
Mit-mihez? 151