Galaktika 237.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Galaktika 237.
állapot
antikvár példány, jó állapotú
580 Ft
A vásárlás után járó pontok: 6 Ft
Részletek

Kedves olvasó!
Úgy repül az idő, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Öt éve már, hogy a Galaktika újraindult, hogy folytattuk a Kuczka Péter által megkezdett munkát, s bizony már egy évtizede annak, hogy a lap megálmodója nem lehet közöttünk, nem örülhet velünk az elmúlt évek sikereinek. Magazinunk alapítója, a József Attila- és Kossuth-díjas költő 1999. december 8-án távozott, s az űrt, amit maga után hagyott, nem könnyű betölteni...
Sokan fantasztának tartottak, amikor a Galaktika felélesztésén gondolkodtam, de szerencsére hamar megtaláltam azokat a remek kollégákat, barátokat, akik nem hagytak magamra azóta sem ebben a grandiózus vállalkozásban. Nem kevesebbet terveztünk el ugyanis, mint azt, hogy egy olyan Galaktikát szerkesztünk, ami méltó utódja a hajdaninak, s amire a mindig nyitott és humanista Kuczka Péter is büszke lehetett volna, s aminek restaurálását sajnos ő már nem érhette meg.
Fél évtized távlatából nyugodtan kijelenthetem, hogy tervünket siker koronázta, A Galaktika ma már újra megkerülhetetlen tényező a magyar SF-irodalomban, s nem csupán egy folyóirat, hanem egy komoly brand, hungarikum és fogalom. Idén 30. évfolyamában járó magazinunk mellett a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatunk múlt hónapban ünnepelte 200. kötetét. A MetaGalaktika pedig az idén - a magyar nyelv éve kapcsán - egy kimondottan hiánypótló összefoglalással jelentkezett a magyar SF történetéről, s a napokban megjelent HiperGalaktika elődei is szép sikereket értek el, mint a lapcsalád legifjabb tagjai.

Adatok
cím
Galaktika 237.
alcím
Tudományos-fantasztikus folyóirat - XXX. évfolyam 2009. december
kiadó
Metropolis Media
kiadási év
2009
oldalszám
98
kötés
puha kötés
sorozatcím
Galaktika
kötetsorszám
237.
kiegészítő információk
Színes illusztrációkkal, fotókkal.
Cikkszám
811781
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Samuel R. Delany: Az idő mint féldrágakövek spirálja (első rész) 6
Játékajánló 19
Larry Niven: A leghidegebb hely 22
Út a Merkúrra 26
Alan E. Nourse: Az átkelés 34
Filmajánló 52
Kuczka Péter emlékezete 54
Kuczka Péter: Egy gyűjtemény vége 55
Családfő, költő, szerkesztő 58
Kuczka Péter: Az élő babák 59
Kuczka Péter, a magyar sci-fi atyja 63
Előre a múltba 64
Megvalósult sci-fi 66
Mayer István: Élők 68
Hargitai Henrik: Planetológia és SF (első rész) 84
C. J. Cherryh: Kasszandra 92