Georgi Markov - Az Orbán-jelenség

-15%
Raktáron
Raktárkészlet:
5 db
Georgi Markov - Az Orbán-jelenség
3 200 Ft
2 720 Ft
Kezdete: 2020.10.02   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 54 Ft
Részletek

Mit lát egy Magyarországon évente hónapokat eltöltő külföldi a magyar politikából? Hogyan vélekedik egy délkelet-európai volt alkotmányjogász és sportdiplomata a jelenlegi magyar kormányfőről? Lehet-e kívülről objektíven látni egy másik ország bel- és külpolitikájának jellemzőit, tendenciáit?
Georgi Markov bolgár közéleti személyiség Orbán Viktor portréját megrajzoló kötete alapján érdekes válaszokat fogalmazhat meg az olvasó az előzőekben feltett kérdésekre.
A témaválasztás indoklása a saját hazájában megfogalmazódó kíváncsiság az elmúlt évtizedek magyar politikája és annak vezető személyisége, Orbán Viktor tevékenysége iránt. A személyes ismeretség alapján is megfogalmazott vélemény legfontosabb témakörei közé tartozik a demokrácia-fogalom értelmezése és gyakorlata, a kereszténység helye és szerepe a mai Magyarországon, a gazdaságpolitika, az alkotmányozás, Brüsszel és az Orbán-kormányok kapcsolata, és a sportpolitika sem maradhat ki természetesen.
Elsősorban a nagyközönségnek szóló írás Az Orbán-jelenség, amelyet mindkét politikai oldal tanulságokkal forgathat. A kötet 2019. őszi bulgáriai megjelenése és ottani zajos sikere után várja magyar olvasóit jobb- és baloldalról egyaránt.

Adatok
szerző
Georgi Markov
cím
Az Orbán-jelenség
kiadó
Kairosz Kiadó
kiadási év
2020
állapot
ÚJ
oldalszám
160
kötés
puha kötés
ISBN
9789635140558
Cikkszám
886892
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!