Győrfi András szerk. - Regnum Hermeticum

Nincs raktáron
Győrfi András szerk. - Regnum Hermeticum
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9638591420
1 400 Ft
A vásárlás után járó pontok: 14 Ft
Részletek

A sötét középkor. A hűbéri lánc legalján sínylődők, a pestis és vérhas járványok, a keresztes háborúk, az inkvizíciós perek, a higiéniát szinte teljesen mellőző városok kora. És kora Európa újra és újra átszabásának, a világi és egyházi hatalom rivalizálásának, a születés alapján nyert előjogoknak.
A ragyogó középkor. A királyi udvarok fényűző pompájának, a gótikának és az ég felé nyúló katedrálisoknak, a keresztény művészet virágzásának kora. És kora a trubadúrok és trouvere-ok költészetének, a drámai misztériumoknak, Chrétien deTroyesnek, Vogelveidének, Villonnak és Chaurecnek.
A kötet ebbe a csodás és ellentmondásos korba kalauzolja el az olvasót, azonban nem egyszerűen a középkorba, de a középkori Legendák Európájába. A földre, ahol a milliő a történelemből ismert világ mása, ám amit az utókor egy kézlegyintéssel legendának vagy babonának titulál, itt nagyon is a mindennapok része.
A Legendák Európájában a hétköznapok árnyékában létezik egy másik világ, a titkos tudományok és csodák világa. A tiltott tanokak hirdető Ordo Hermetics tagjai okkult tanaik és tudásuk pajzsa mögé rejtezve vívják mindennapos harcaikat az őket eltaposni vágyó külvilággal. Lapulnak, várnak, rejteznek és csak magukra támaszkodva, önnön tudásuk és hitük erejében bízva várják egy jobb kor beköszöntét.
Az Ars Magica a dark fantasy műfaj egyik legnépszerűbb világa, melyben ezúttal olyan szerzők révén nyerhet bepillantást az olvasó, akik a legnívósabb fantasy folyóiratokban, könyvekben bizonyították a téma iránti fogékonyságukat és literátusi képességeiket. A Mágia Művészetének különböző értelmezései és szemléleti módjai adnak randevút egymásnak e könyvben, amely igazi csemege minden kalandorszívű és játékos elméjű olvasónak.

Adatok
szerző
Raoul Renier, Juhász Viktor, Kovács Anna, Csigás Gábor, Le Renard, Cyrus W. Hawk
cím
Regnum Hermeticum
kiadó
Beneficium Kiadó
kiadási év
1998
oldalszám
301
kötés
puha kötés
sorozatcím
Ars Magica
Cikkszám
556394
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Juhász Viktor: Bevezető 6
Raoul Renier: A Dúvad 12
Kovács Anna: Et tres magi advenientes 42
Csigás Gábor: Por a porhoz 68
Juhász Viktor: Szépeket álmodni 116
Cyrus W. Hawk: Gyöngyöt tehát ne szórj.. 150
Juhász Viktor: Konrád lovag igaz története 178
Le Renard: Csend, rend, nyugalom 222
Csigás Gábor: Valami gonosz 288