dr. Locsmándi Csaba, dr. Vasas Gizella - Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn! - Gombaszedőknek, gombavizsgálóknak

-15%
Nincs raktáron
dr. Locsmándi Csaba, dr. Vasas Gizella - Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn! - Gombaszedőknek, gombavizsgálóknak
2 995 Ft
2 545 Ft
Kezdete: 2019.11.09   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek
Gomba. Ez a "bűvös" szó szinte minden embernek megmozgatja a fantáziáját. A gombák az erdők, mezők takarítómunkásai. Az elhalt növényi anyagok lebontása a gombák nélkül elképzelhetetlen! Egyes becslések szerint a gombák jelenléte nélkül néhány évtized múlva már az erdőbe sem tudnánk bemenni a több méter vastagságúra hízott avartakaró miatt, ezen kívül - hosszabb távon - jelentősen lecsökkenne a növényi fotoszintézishez elengedhetetlenül szükséges szén-dioxid mennyisége.
a könyvben megtalálható 232 gombafaj magában foglalja a - gombaszakértői tanfolyamokon is oktatott - hazánkban fellelhető, étkezési szempontból fontos gombafajokat és mindazokat a mérges gombákat, amelyekkel ezek összetéveszthetők. A fényképek természetes környezetükben ábrázolják az egyes gombafajokat, amelyekhez tömör, lényegre törő, szisztematikus leírás kapcsolódik. Az előfordulási és gyakorisági adatok a jelenkori Magyarország területére vonatkoznak.
Könyvünket mindazoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy megismerjék a legfontosabb hazai gombafajokat. Ez az út meglehetősen göröngyös. Komoly, szívós munkát és kitartást kíván, de cserébe a gombavilág számos képviselőjét ismerhetjük meg.
Adatok
szerző
dr. Locsmándi Csaba, dr. Vasas Gizella
cím
Gyűjtsünk gombát erdőn, mezőn! Gombaszedőknek, gombavizsgálóknak
kiadó
Cser Kiadó
kiadási év
2017
állapot
ÚJ
oldalszám
200
kötés
puha kötés
ISBN
9789632783352
Cikkszám
637549
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!