H. Tóth István - Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
H. Tóth István - Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások
állapot
ÚJ
ISBN
9789634091462
990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Részletek

A Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére elsősorban a diákok írásbeli nyelvhasználatát, helyesírását formálja, segíti annak ellenőrzését. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek:

a) A szófajtani ismeretek elsajátításához kapcsolódó alapvető helyesírási szabályok: a kiejtés, a szóelemzés, a hagyomány, az egyszerűsítés elvének megismerése, tudatosítása, azok fokozatos önálló alkalmazásának fejlesztése az írott kommunikációban.

b) A szófajokhoz kapcsolódó legalapvetőbb és leggyakoribb helyesírási szabályok megismerése.

c) A helyzetnek megfelelő, pontos helyesírás iránti igény kialakítása, a helyesírást segítő segédeszközök (helyesírási szabályzat, szótár stb.) önálló használatának kialakítása.

d) A tulajdonnév értelemtükröztető helyesírási alapjainak megismerése, a tulajdonnevek helyesírása; a tulajdonnevekből képzett melléknevek helyesírásának egyszerűbb esetei.

e) Az ige szerkezete, az igekötők szerepe az ige folyamatosságának, irányultságának a kifejezésében.

f) A megismert helyesírási esetek felismerése az írott szöveg megértésének folyamatában és tudatos alkalmazásuk a szövegalkotás során.

A gyakorlatok típusai igen változatosak. A hiányos szavak, mondatok, szövegek kiegészítésétől a szóalkotáson, szóelemzésen át egészen a játékos fejtörőkig és közmondásokig találhatunk érdekes feladatokat. Minden fejezet végén áll egy Tudáspróba, mely kiváló eszköze az önellenőrzésnek.

Ajánljuk a diákoknak, szülőknek, tanároknak egyaránt, hiszen mind az iskolai, mind az otthoni, egyéni munkához hasznos segítséget nyújt.

Anyanyelvi kompetenciafejlesztő munkafüzetek sorozat 13. tagja.

Adatok
szerző
H. Tóth István
cím
Helyesírási munkafüzet a 6. évfolyam részére - Gyakorlatok és tollbamondások
kiadó
Tinta Könyvkiadó
kiadási év
2018
oldalszám
48
kötés
puha kötés
Cikkszám
9789634091462
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!