Hartmann Zoltán, Tobola Csaba, Szántai Zsolt - Metallica - 29 fémkemény év - Enter the Puppetmaster

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Hartmann Zoltán, Tobola Csaba, Szántai Zsolt - Metallica - 29 fémkemény év - Enter the Puppetmaster
1 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 30 Ft
Részletek

Az elmúlt közel 29 évben a Metallica a rock és metal műfajának trendteremtő ikonjává vált. A brit heavy metal új hullámát (NWOBHM) követő időszakban megjelenő, a hard rock és az addigi metalzene hagyományaival szakítani kívánó, tinédzserekből álló csapat eleinte azzal tűnt ki a szem- és arcfestékes glam-korszak rikító világából, hogy minden korábbi együttesnél gyorsabban játszott, és keményebb riffekkel színesítette a muzsikáját. A banda tagjai első ránézésre olyanok voltak, mint a szomszéd srác: nem alkalmaztak látványos show-elemeket, nem foglalkoztak a körítéssel - ők egyszerűen csak játszották a zenét, ami a vérükben volt.
Áldozatokat is vállaló zenészek, lendületes, friss zene, feszes menedzselés - a siker természetesen nem maradhatott el. A Metallica tagjai azonban nem kívántak megragadni azon a szinten, ahová addig eljutottak. Amikor már világosan látszott, hogy kor- és pályatársaival a Nagy Négyes egyik tagjaként (a Slayer, a Megadeth és az Anthrax zenekarokkal együtt) sikerült megteremtenie a később thrash metalnak nevezett műfajt, a banda már tovább is lépett.
A Metallica tagjai sosem találták elég jónak azt a bizonyos járt utat - ők inkább kerestek maguknak egy járatlant, olyat, amelyet nekik kellett kitaposniuk. Vannak, akik érdemnek tartják ezt, vannak, akiknek más a véleményük, mindenesetre kétségtelen: a Metallica az első olyan metalzenekar, amelynek sikerült fogyaszthatóvá tennie a korábban csak bizonyos rétegeket megérintő műfajt. A hasonló bandák többségét maga mögött hagyva, a rock’n’roll démonjaival megküzdve olyan magasságokba jutott sajátos, thrashben gyökerező, de némileg konformizált metalzenéjével, mint a hard rock területén az AC/DC, vagy az ős heavy metalban az Iron Maiden és a Judas Priest. Megkerülhetetlenné vált. Kihagyhatatlanná. Ez a zene ma már az egyetemes kultúra részét képezi.

Adatok
szerző
Hartmann Zoltán, Tobola Csaba, Szántai Zsolt
cím
Metallica - 29 fémkemény év
alcím
Enter the Puppetmaster
kiadó
STB Könyvek Könyvkiadó Kft
kiadási év
2010
állapot
ÚJ
oldalszám
200
kötés
puha kötés
ISBN
9789632590257
Cikkszám
353748
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!