Heltai Péter - Athéna

Nincs raktáron
Heltai Péter - Athéna
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963-7253-78-5
760 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

"Athéna, az én görög, bár szerintem nagyon is magyar feleségem, bizonyos értelemben a múltját indult el feltérképezni Görögországba, engem pedig izgatott ez az ismeretlen világ" - írja Heltai Péter, aki feleségével múltidéző utazásra indul e könyv lapjain. 6400 kilométert tesznek meg néhány hét leforgása alatt, így jutnak el Theszaloníkiből Doroheán, Thesszálián keresztül a Meteorákhoz. Áthajóznak a Kikládokra, megfordulnak a Jón-szigeteken. Egy hetet töltenek Athénban, majd bejárják a Peloponnészosz vad és ismeretlen világát. A körút végén vissza a magas hegyekbe, Ipirosz falvaiba, végül egy kis vlach falun keresztül térnek haza. Az út során Athéna felkeresi rég vagy soha nem látott rokonait,a kinek köszönhetően kisebb családregény bontakozik ki előttünk.
A görög vendégszeretet mellé ouzo, tzatziki, horiatiki, szuvlaki és más ínyencségek is dukálnak. A bőséges vacsorák ellenére könnyedén megmásszák a Parnasszust, letekintenek a Tajgetoszról, elkalauzolnak a delphoi jósdához, és közben tantaloszi kínokat sem kell kiállnunk, hiszen mindezt kellemes stílusban, néhol bölcs megfigyelőként, máskor igazi magyar-görög virtussal teszik. Eközben értesülünk a vendéglők és hegyi szerpentinek állapotáról, a görög aktuálpolitikai helyzetről, sőt, kis kultúrtörténeti áttekintést is kapunk, hogy mégse érezzük az utazás, illetve az olvasás végeztével, hogy csak lógattuk a lábunkat.
A sokunk számára ismerős, sokszor komikus utazási helyzetek során - merthogy egy valamirevaló nyaralás nem érhet véget eltévedések, összezörrenések és romantikus esték nélkül - Görögország egy rejtettebb arcát is megismerhetjük, de azok és érzékletes leírást kaphatnak erről a napsütötte országról, akik még nem jártak a "kentaurok földjén".

Adatok
szerző
Heltai Péter
cím
Athéna
alcím
Görög örömök
kiadó
Ulpius-ház Könyvkiadó
kiadási év
2005
oldalszám
189
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
584263
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!