Henning Seehusen - Halak és tengeri gyümölcsök zsebkönyve

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Henning Seehusen - Halak és tengeri gyümölcsök zsebkönyve
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9637304355
800 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

Szinte alig találunk az élelmiszerek közt olyan egészségeset, mint a hal. A tengerek és az édesvizek lakóinak húsa könnyen emészthető, fehérjékben gazdag, rendszerint zsírszegész és rengeteg, szervezetünk számára fontos vitamint, ásványi anyagok és nyomelemet tartalmaz. A halhús nemcsak egészsége, hanem ízletes is.
Zsebkönyvünk hasznos tanácsokat és útmutatót ad ennek az igen értékes és egészséges tápláléknak a sokrétű felhasználásához. Megkönnyíti a széles választék közti eligazodást és a megfelelő kiválasztását. A közismert tengeri és édesvízi halak, rákok és kagylófélék mellett néhány újdonságot is bemutatunk, amelyek nemrégen jelentek meg a halpiacon.
Minden halhoz és tenger gyümölcséhez egy-egy ínycsiklandozó receptet is ismertetünk. Ezzel arra szeretnénk ösztönözni a kedves olvasót, hogy örömét lelje a vásárolt hal elkészítésében, és a halfogyasztás kedvenc szokásává váljon. Mert mi, magyarok még mindig az észak-európai szomszédaink mögött kullogunk a halfogyasztás terén, pedig a halhús fogyasztásának ma már köztudottan csak az előnyeit ismerjük.

Ezért: jó étvágyat a sok-sok ízletes halcsemegéhez!

Adatok
szerző
Henning Seehusen
cím
Halak és tengeri gyümölcsök zsebkönyve
alcím
Ötven tengeri és édesvízi hal, rák, kagyló bemutatása. Tanácsok a vásárláshoz és ínycsiklandozó receptek
kiadó
Mérték Kiadó Kft.
kiadási év
2005
oldalszám
128
kötés
kemény kötés
kiegészítő információk
Színes illusztrációkkal.
Cikkszám
9637304355
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A hal, mint emberi táplálék 4
Halvásárlás 7
Mennyit vásároljunk? 11
A halfogyasztók tízparancsolata 13
A hal tálalása 14
Halak és a tengergyümölcsei 20
Áttekintés 22
Friss halfilék 120
Füstölt haltermékek 121
Sózott halak 122
Kaviár 123
Rákok 124
A receptek jegyzéke 126
Impresszum 128