Hermész Triszmegisztosz bölcsessége

Raktáron
Raktárkészlet:
2 db
Hermész Triszmegisztosz bölcsessége
állapot
ÚJ
ISBN
9789634799108
RRP: 4 999 Ft 

Ez a beszállító által legutóbb ajánlott kiskereskedelmi eladási ár.

online ár 4 499 Ft
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Részletek

"Ami alant van olyan, mint ami fent van, és ami fent van, olyan, mint ami alant van, az Egy csodájának kiteljesedésére."

A Háromszor Legnagyobb Hermészről úgy tartja a hagyomány, hogy az isteni bölcsesség birtokosa, aki égi eredetű tudását csak a beavatottak előtt fedte fel. Ez a tudás nemcsak Istenről, az istenek és az ember teremtéséről, a világ égi szférákból álló felépítéséről, de a halhatatlan Lélek kozmikus alászállásáról és az ember földön betöltött küldetéséről, sorsáról is szól. Hermész bölcsessége révén az olvasó közelebb kerülhet ahhoz a világképhez és gondolkozásmódhoz, amely több mint másfél évezreden keresztül meghatározta a nyugati világ tradicionális létszemléletét.

Jelen kötetben a Hermésznek tulajdonított kozmogóniai, teológiai és filozófiai alapművek - Corpus Hermeticum, Asclepius, Tabula Smaragdina, A kozmosz leánya - mellett a gyakorlati hermetika két gyöngyszeme - a hellenisztikus asztrológia kézikönyve: a Liber Hermetis és Hortulanusnak a Smaragtáblához fűzött alkímiai kommentárja - is helyet kapott. A bőséges jegyzetanyaggal és a mélyebb megértést szolgáló tanulmányokkal kiegészített gyűjteményes kötet a maga teljességében most jelenik meg először magyarul.

Adatok
szerző
Hermész Triszmegisztosz
cím
Hermész Triszmegisztosz bölcsessége
alcím
Corpus Hermeticum, Asclepius, Liber Hermetis
kiadó
Helikon Kiadó
kiadási év
2022
oldalszám
635
kötés
kemény kötés
Cikkszám
9789634799108
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!