Hervé Chaumeton szerk. - A horgászat gyakorlati kézikönyve

Nincs raktáron
Hervé Chaumeton szerk. - A horgászat gyakorlati kézikönyve
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
963368532X
3 300 Ft
A vásárlás után járó pontok: 33 Ft
Részletek

A horgászat népszerűsége folyamatosan növekszik, ami együtt jár a zöldturizmus fejlődésével és a vízügyi politika fellendítésével. A horgászat nem csupán a szemlélődés egyszerű öröme, amely abból áll, hogy az ember egyedül találja magát a reggeli ébredés után egy halastó partján.
Az anyagok fejlődése kapcsán már a modern technika minden új eredményét kihasználó tudományról beszélhetünk. Ugyanakkor remek sport is, amikor a legveszélyesebb kanyonokkal találkozhatunk horgászás közben. Főként mégis azt az új öntudatra ébredést említhetjük meg, amely napjainkban a horgászat átértékelésére vezet bennünket, kihasználva mindenekelőtt a vízi ökoszisztéma és a halpopulációk - lásd a helyreállítást - védelmét.
Ebben a kötetben a horgászvilág négy neves cikkírója vállalkozott arra, hogy választ adjon a horgászok új elvárásaira. A módszereket és felszereléseket rendkívül nagy pontossággal írják le, és a magyarázó vázlatokkal gazdagon illusztrált szövegek minden újdonságot figyelembe vesznek. A szerzők ugyanakkor megkondítják a vészcsengőt is, amikor megemlítik azokat a problémákat, amelyek fenyegetést jelentenek vízi ökoszisztémánkra, különös tekintettel a lazacra. Mindenesetre nem feledkeznek meg azoknak az önkénteseknek a csodálatra méltó munkájáról sem, akiket egyetlen cél vezérel: átadni a jövőbeli generációknak egy olyan tőkét, amelynek kizárólag mi magunk vagyunk a biztosítékai.

A horgászat gyakorlati kézikönyve különleges helyet foglal el a Magyarországon eddig megjelent horgászati szakkönyvek sorában. 350 színes kép és közel 500 ábra segítségével mutatja be a francia és más európai horgászkultúrák technikáit, tradícióit - mindezt enciklopédikus pontossággal. Nyugat-Európa legjobb elméleti és gyakorlati szakembereinek segítségével olyan különleges tengeri és édesvízi halakat- és a kifogásukhoz szükséges eljárásokat - ismerhetünk meg, amelyekről a korábbiakban igen ritkán hallhattunk. A kiadvány azoknak - az európai uniós csatlakozás előnyeit kiaknázva - a magyar horgászoknak is nagyon komoly segítségül szolgálhat, akik a francia, brit és más nemzetek folyóin, tengerein szeretnék kifogni életük nagy zsákmányait, mint például egy lazacot, szaiblingot, különleges tintahalakat, vagy éppen egy méretes cápát... Emellett - igazi kuriózumként - megismerhetjük a Kanada és Alaszka vizeiben honos, sokszor furcsa és különös halakat is.

Adatok
szerző
Pascal Durantel, Georges Cortay, Patrick Maitre, Maurice Sainton
cím
A horgászat gyakorlati kézikönyve
kiadó
Alexandra Kiadó
kiadási év
évszám nélkül
oldalszám
304
kötés
kemény kötés
megjegyzés
kopottas borító
kiegészítő információk
Színes fotókkal, illusztrációkkal.
Cikkszám
781977
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
Előszó 5
A sebespisztráng 26
A szivárványos pisztráng 46
Pataki szaibling 50
A vitéz szaiblin 54
A pénzes pér 58
A maréna 62
A lazac 78
A csuka 122
A süllő 136
A sügér 148
A harcsa 156
A feketesügér 166
A keszeg 208
A dévérkeszeg 215
A compó 224
A fejes domolykó 226
A közönséges márna 234
A vésettajkú paduc 237
A fenékjáró küllő 238
A fürge cselle 240
A nyúldomolykó 242
A pirosszemű kele 242
A naphal 244
A fehér amúr 244
A tokhal 246
A törpeharcsa 246
A tengeri süllő 276
A sávos tőkehal 283
A tengeri angolna 286
Az arnykeszegek 288
A tengeri pérhal 291
A lepényhalak 294
A kőhalak 296
A makrahal 298
A kiscápák 299
A közönséges tőkehal 300
A sárga tőkehal 300
A francia tőkehal 300
A rája 300