Howard Fast - Bevándorlók

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Howard Fast - Bevándorlók
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
ISBN
9635480898
750 Ft
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Részletek

1888-ban egy fiatal marseille-i halászember kézen fogja várandós feleségét, Annát, s elindul vele a nyomorultak útján, fedélközön, marhavagonban az Újvilágba. Az ő számukra már nem teljesedik be az amerikai álom, életüket kioltja a San Fransiscó-i földrengés, de fiuk, Daniel Lavette, a kondor hajú, tüzes pillantású fiatal óriás már annak igézetében indul el az élet útján. És fokról fokra megvalósítja az álmot: Nob Hill-i pénzbáró szép és előkelő lányát veszi feleségül, egy szál halászhajóból vállalatbirodalmat épít, fényűző hajókat járat az óceánon, hawai-i szállodaparadicsomában milliomosok nyaralnak, van légitársasága, áruháza, kaliforniai földbirtoka, megnyílik előtte minden ajtó, politikusok lesik kegyeit.
Csak a boldogság kerüli messze.
Kit válasszon: jéghideg feleségét, a szoborszép Jeant, s vele élete munkájának nagyszabású eredményét? Vagy May Linget, a porcelánfinom kínai nőt, aki titkos kedvese, értő társa, énje másik fele? Az alkotást vagy a boldogságot?
Howard Fast hatalmas családregény-sorozatának első kötete, a Bevándorlók lebilincselő, szerteágazó Amerikájáról, a hideg számító bankárok, csapodár szépasszonyok, nehéz sorsú kétkezi munkások, boldog szőlőművesek, az első hollywoodi hangosfilmművészek és az első repülőgépjáratok, olasz-amerikai, kínai-amerikai, zsidó-amerikai otthonok, sikerfestők, makrélahalászok, bölcs öreg rabbik, ócska kis szélhámosok világáról, küzdelméről és megalkuvásáról, szerelemről és halálról, a boldogság kereséséről.

Adatok
szerző
Howard Fast
cím
Bevándorlók
kiadó
Magyar Könyvklub
kiadási év
1995
oldalszám
414
kötés
kemény kötés védőborítóval
Cikkszám
989041
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A bevándorlók 5
A halászkikötő 29
A Russian Hill 85
A gyermekek 153
A szüret 231
A szél 315
A forgószél 357