J. L. Carrell - A Shakespeare-titok

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
J.  L. Carrell - A Shakespeare-titok
1 250 Ft
A vásárlás után járó pontok: 25 Ft
Részletek

A Globe épp színpadra készül állítani a Hamletet, amikor a rendező és Shakespeare-kutató Kate Stanley különc mestere egy rejtélyes dobozkával állít be, amely állítása szerint páratlan felfedezéshez vezet. Mielőtt Kate mentora többet is elárulhatna, a sötét titkokkal teli múlt megismétli önmagát: a Globe leég, és romjai között egy halottra bukkannak, akit éppen úgy gyilkoltak meg, mint Hamlet atyját. Miután felnyitja a dobozt, Kate ráakad a shakespeare-i kirakójáték legelső darabjára, és kezdetét veszi a kincsvadászat, amely Angliából Spanyolországon át egészen Amerikáig vezet.

Az okkult shakespeare-i tanok szakértőjeként Kate mindenkinél jobban tudja, mennyi titok és féligazság, rejtély és átok övezi a Bárd életét és munkásságát. Amint hozzáfog, hogy kibogozza a négyszáz éves rejtély szálait, hamarosan rádöbben, hogy a tét nem kisebb, mint a történelem egyik legjobban leplezett titkának megfejtése.

Csakhogy a titok nem egyedül Kate-et érdekli, és az eltemetett igazság azzal fenyeget, hogy elpusztít mindenkit, aki fényt kíván deríteni rá...

"Húsz évvel ezelőtt két költemény került napvilágra, amelyekről felfedezőik azt állították, hogy Shakespeare művei. Nem voltak különösebben jó versek - ezt még támogatóik is elismerték -, s bizonyosan nem Shakespeare tollából származtak, mégis az egész világon felzúdulást keltettek: bekerültek az esti híradókba, a New York-i, londoni és tokiói lapok is címlapon foglalkoztak velük.
Ez pedig egy színdarab. Egy teljes színdarab.
Bennek igaza van. Egy olyan világban, ahol kölykök ölik meg egymást néhány dísztárcsáért, ahol egy gengszter csak azért agyonlőheti az embert, hogy kipróbálja az új fegyverét, nem kevesen lehetnek, akik ekkora értékért kész örömmel kioltják mások életét."

Jennifer Lee Carrell angol és amerikai irodalomból szerzett nagydoktori fokozatot a Harvard Egyetemen, emellett angol irodalomból az Oxford és Stanford egyetemeken is lediplomázott. Három díjat is kapott a felsőoktatásban elért eredményeiért a Harvardon, ahol részt vett a Történelem és Irodalom Programban, és Shakespeare-t rendezett a Hyperion Színtársulat számára. Jennifer Lee Carrell A foltos szörnyeteg (The Speckled Monster) című tudományos-ismeretterjesztő könyv szerzője, amely a tizennyolcadik század elején a himlő ellen folytatott harcnak állít emléket, s amelyet az USA Today "lenyűgöző, szinte regényszerű stílusáért" méltatott. A kötet, melyet az olvasó a kezében tart, az első regénye.

Adatok
szerző
J. L. Carrell
cím
A Shakespeare-titok
alcím
Egy modern sorozatgyilkos az ősi titkot akarja
kiadó
Alexandra Kiadó
kiadási év
2008
állapot
antikvár könyv, jó állapotú
oldalszám
429
kötés
kemény kötés védőborítóval
ISBN
978-963-369-015-4
megjegyzés
védőborító szélein pici sérülések
sorozatcím
Nemzetközi Bestseller
Cikkszám
677809
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!