Kapuvári Gábor - Sebők János - Deep Purple

Nincs raktáron
Kapuvári Gábor - Sebők János - Deep Purple
állapot
antikvár könyv, jó állapotú, törődött borító
ISBN
963-330-648-5
650 Ft
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Részletek

Minden idők legnagyobb hatású hard rock zenekaráról szól ez a könyv. Ritchie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover, Jon Lord és Ian Paice néhány tündökletes - és gyötrődésekkel teli - esztendő alatt átírta a rock történelemkönyvét. Ez a csapat újfajta zenével ajándékozta meg a világot. Zenei stílusuk iskolává lett, követők tucatjai eredtek a nyomukba. A hard rock zene előadói ma is ehhez a zenekarhoz mérik magukat.
E csoport tagjai rosszul viselték a közös nehézségeket. Így hát - a dolgok örökös és szomorúan szigorú törvénye szerint - szét kellett válniuk. Öt dudás egy csárdában: sok. Új zenekarok születtek a Nagy Ötös tagjainak részvételével. Aztán azok is feloszlottak. a sors azonban (talán) szereti ezt a műfajt. Hosszú-hosszú szünet után ugyanis újra közös munkába fogtak... Itt tartunk ma.
1985-ben a Kerrang összeállította minden idők száz legjobb kemény rock szerzeményének listáját. És mi más adhatna méltóbb biztatást, mint hogy a száz címből tizenegynek köze van ahhoz a zenekarhoz, amelyet így hívnak: DEEP PURPLE.

Adatok
szerző
Kapuvári Gábor - Sebők János
cím
Deep Purple
kiadó
Zeneműkiadó Vállalat
kiadási év
1987
oldalszám
106
kötés
puha kötés
Cikkszám
155213
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Tartalom
A sztori (1968-1976) 5
A kezdet - A kitehetetlen lakó - Gengszter a "Kert"ben - A Pirates rajongója - Távirat Hamburgba - A mosolynélküli - Gillan: nem - Ketten a Maze-ből - Az Első Felszállás - Csitt - The Book Of Taliesyn - A harmadik LP - A Második Felállás - Gitárok és hegedűk - A "sziklában" - A botránymester - Fireball - Machine Head - Blackmore nélkül - A hajsza - A Nagy Felállás végnapjai - Hughes - A kereskedősegéd - A Harmadik Felállás - Burn - Újra viszályok - A költözés - Stormbringer - Az utolsó napok - Az utódlás - Az indián - A heroin - Hughes-Bolin Band? - Koncert puskatussal - Négyen... - ... és heten
Sokáig éljen a rock and roll (1977-1983) 57
Mit lett velünk? - Az utód-zenekarok - Rainbow - Gillan - Sztárközelben Gillan? Sok hibát vétettem - Whitesnakie - Sztárközelben Coverdale: Megújulás előtt - Korszakváltás - Sztárközelben Lord: Nem nosztalgia
1984 A "legenda reinkarnációja" 87
Sztárközelben Glover: Minden lehetőséget kihasználunk
Epilógus (1987) 93
Adatbank 94
Heavy Metal Top 100 104